Men zegge het voort

Aankondiging FreddyHet stopt niet meer met al die rare rechters !!!!

In een normaal democratisch land zou men respect moeten hebben voor “rechters” ! Maar wat moeten we gaan doen in een land, zoals het onze, waar men dag na dag moet vaststellen dat benoemde rechters misbruik maken van het vertrouwen dat ze hebben gekregen?

Is het nu toeval of niet maar er gaat geen dag meer voorbij of we moeten vaststellen dat onze rechtspraak volledig uit de hand aan het lopen is.

Vandaag kunnen we in alle kranten een nieuw schandaal lezen waarvoor slechts één onderzoeksrechter verantwoordelijk is. Ofwel weet die man wat hij doet en is hij totaal onbetrouwbaar en moet dus stante pede worden afgezet; ofwel is die man vreselijk lui en onbekwaam en wacht hem hetzelfde resultaat.

Waarover gaat het?

Enkele oplichters hebben in de jaren 90, dus ongeveer 20 jaar geleden, honderden brave belgische gezinnen bestolen en bedrogen door hun te beloven appartementen aan de kust te gaan bouwen en hen voorschotten te laten betalen. De goodgelovige kopers stelden na verloop van tijd vast dat ze werden opgelicht en er van bouwen geen sprake was en de bandieten met hun geld blijkbaar naar het buitenland waren vertrokken. Bij hun onderneming, ABC genaamd, was er niemand meer om hun van antwoord te dienen. Het gaat hier niet over één enkele naieve koper maar over honderden gezinnen die door deze beroepsoplichters werden beetgenomen. Dus namen die allemaal advocaten onder de hand om hun spaarcenten te kunnen terugvorderen en dienden ze deze advocaten natuurlijk ook te betalen. Dus tweemaal pech voor al die sukkelaars want geen enkele van al die advocaten had de moed om zich tegen onze rechterlijke macht te keren, en zoals steeds uit angst voor weerwraak,  via de pers aan de bel te trekken!

Resultaat? Na enkele tientalle jaren (!!!!!) werd deze zaak als verjaard beschouwd en zijn al deze gezinnen definitief hun centen kwijt en kunnen de schurken die hen bedrogen hebben vanuit het buitenland al fluitend naast hun zwembad en met de champagne in het glas al die vroegere kopers uitlachen! Men zou een moord kunnen begaan als men hoort op welke schandalige wijze de bevoegde onderzoeksrechter zich heeft gedragen! Gedurende jaren en jaren heeft die onbekwame snul de mogelijkheid gekregen om voor dit dossier NIETS te doen. Onze “overheid” heeft die man steeds blijven betalen om NIETS te doen! Zelfs wanneer een blinde kon zien dat er iets aan het mislopen was deed de overheid niets tenzij enkele dossiers bij die man weg te halen maar men bleef hem wel steeds doorbetalen!

Een van de grootste fraudedossiers uit onze “vastgoed” geschiedenis bleef men wel verder toevertrouwen aan deze profiterende idioot zodat uiteindelijk al die brave burgers definitief hun centen kwijt blijken te zijn , wegens “verjaring” na tientalle jaren onderzoek door een beroepsamateur!

Hoe is zoiets nu mogelijk in een land tenzij dat land inderdaad op haar laatste pootjes aan het lopen is? Hoe kunnen beroepspolitiekers en andere verantwoordelijken zoiets laten gebeuren?
Waar zaten al die advocaten gedurende jaren? Hoe is het mogelijk dat in 2013 een woordvoerder van “het gerecht”, een zekere Louis Vandenberghe, mag verklaren dat er inderdaad nu verjaring werd vastgesteld voor dit belangrijke dossier maar dat er als verzachtende omstandigheid toch moet vermeld worden dat het over een “complex” dossier ging en dat er weinig politiemensen beschikbaar waren voor het onderzoek!!!!!

Schande. Pure schande. Ondergetekende, en met de mogelijkheden en macht van een onderzoeksrechter, zou op enkele dagen hebben kunnen vaststellen dat het hier over misdadigers ging; dat er tientalle bewijzen en verklaringen waren van bedrogenen en zou een beslissing hebben genomen:

1.De oplichters onder aanhoudingsmandaat en hen zo snel als mogelijk hebben laten veroordelen;
2.Alle bezittingen van ABC en van de oplichters onder beslag om de slachtoffers zo veel als mogelijk te vergoeden voor hun geleden verlies.

Moeilijker was dit niet.

Maar wat hier nu in ons land met dit dossier is gebeurd is pure schande. In plaats van ARCO of bepaalde banken en vrienden van de beroepspolitiekers met belastinggeld te helpen zou men veel beter in dit geval die slachtoffers van ABC met overheidsgeld hebben moeten vergoeden en  de betrokken onderzoeksrechter wegens zijn  gigantische fout stante pede hebben moeten ontslaan in plaats van nog “verzachtende omstandigheden” in te roepen!

Wij zouden trouwens al de bezittingen die die beroepsprofiteur in beslag laten nemen omdat hij niet alleen bewezen heeft totaal onbekwaam te zijn maar bovendien honderden gezinnen heeft benadeligd door zijn extreme luiheid en gemaakt misbruik van zijn mandaat!

Maar in ons land kunnen en mogen rechters van dit kaliber alles en dan nog wel levenslang. Arm Belgie!!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Jaren geleden had ik een zaak voor het vredegerecht laten komen. Ik kon bewijs op foto, en film voorleggen. De vrederechter had daar geen oren naar, ik mocht mijn bewijsstukken niet voorleggen. Toen ik aanstalte maakte toch mijn foto’s te laten zien aan hem werd ik afgeblaft en bedeigd met een fikse boete. Op mijn vraag hoe ik dan moest bewijzen dat ik in mijn gelijk was kreeg ik het antwoord ” dan moet ge maar een advokaat nemen “. Sindsdien heb ik geen vertrouwen meer in rechters.

  2. Het woord onderzoekrechter dient voor bepaalde justitie-fosielen dringend te worden veranderd in “zoekrechter” Hij die zoekt naar allerlei voorwendsels om een zaak te laten verjaren en dergelijken , om wit-boordkrapuul en gelijkgestemden vrijuit te laten gaan

Reacties zijn gesloten.