Horeca De Ster geeft het op

Agressie dwingt Beach Club De Ster tot sluitingHorecazaken in provinciaal domein De Ster sluiten de deuren vanwege toenemende agressie
Wiens agressie?  U mag één keer raden… 
De uitbaters van de Beach Club en de kiosk op recreatiedomein De Ster sluiten hun deuren. Taverne De Brokkelink overweegt om in juli en augustus voortaan te sluiten. Volgens de uitbaters is dat een gevolg van toenemende agressie en doodsbedreigingen.

Nadine Van Meervenne, die samen met haar man Jean de Beach Club en kiosk uitbaat in provinciaal domein De Ster, gooit de handdoek in de ring. “Onze concessie loopt nog tot 2019, maar we stoppen”, klinkt het. “We hebben lang over deze beslissing nagedacht. We staan hier sinds 1973, toen er nog niet eens een afsluiting was. Het was plezant werken, er was elke dag een kermisgevoel. Nu is het helemaal anders. Dit is geen familiedomein meer”, aldus een geëmotioneerde Nadine Van Meervenne tijdens een persmoment van Vlaams Belang.

Vooral het gedrag van allochtone jongeren ligt volgens haar aan de basis van haar beslissing. “Ze komen hier aan met de bus en velen kruipen over de omheining in plaats van te betalen. Komen ze iets bestellen, dan zijn ze agressief. Meisjes en kinderen worden lastiggevallen. Ze richten vernielingen aan: er werd zelfs een wasbak afgebroken. De bedreigingen zijn me te veel, hier houdt het op voor mij.”

Ook Ben Stassen van taverne De Brokkelink steekt zijn ongenoegen niet weg. “Mijn klanten zien de vechtpartijen en de agressie van dichtbij. Op sommige dagen staan mijn personeel en ik hier met trillende benen”, zegt Stassen.

“Het is aan de provincie om in te grijpen”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “Op drukke dagen zetten we de politie in en we komen tussen bij problemen. Maar politiemensen zijn geen stewards of bewakingsagenten.”
Met dank geleend bij GVA

Niks nieuws onder de zon.  Enkele lukraak geplukte nieuwsfeiten uit 2011 i.v.m. zwempret en allochtone amokmaaiers:

Politie fotografeert iedereen op bus naar De Ster

40.000 euro bewaking voor een dagje waterpret in Hofstade

Hofstade versterkte burcht tegen allochtone amokmakers

En in Merkelland loopt het helemaal de spuigaten uit.  Google ‘Freibad  Asylanten’; u krijgt een tsunami van berichten over wangedrag, geweld, handtastelijkheden enz door de import-lieverdjes in zwembaden en recreatiedomeinen.

 

2 gedachten over “Horeca De Ster geeft het op

  1. In België is het onmogelijk om geen racist te zijn.
    Wij worden gedwongen door de vreemdelingen om het te worden.

Reacties zijn gesloten.