Halal of niet?

Er heerst nogal wat verwarring over het al dan niet halal slachten van kip.

Bij Elsevier.nl lezen we

“Bijna alle Nederlandse kip wordt halal geslacht. De filet wordt in Nederland verkocht, de kippenpoten, waar in Nederland minder vraag naar is, worden geëxporteerd naar moslimlanden. Het Voedingscentrum ontkent dit. Een woordvoerder zegt dat de beesten wel onverdoofd worden geslacht, maar ‘Voor halal slacht zijn echter meer eisen. Er moet bijvoorbeeld een imam bij aanwezig zijn’. Kippenslachterij Sisters Storteboom BV uit Putten bevestigt de praktijk. ‘Wij slachten inderdaad alle kip halal. We hebben een aantal slachters in dienst met een certificaat om halal te slachten. Als de slachters met dat certificaat erbij zijn, is het vlees halal.'”

Maar uit ingesloten filmpje van enkele maanden geleden blijkt dat vanaf 2013 de slachtvoorschriften, d.w.z. een sterkere verdoving van de levende kippen, door de EU gewijzigd werden.

5 gedachten over “Halal of niet?

 1. Bende ….. ( omschrijving niet voor publicatie vatbaar) maken zich zorgen of een kieken al of niet halal geslacht werd. Elkander afslachten zoals momenteel nog in Syrie en andere diverse prachtlanden , daar kan en mag gemoord worden zonder halal er moet zelfs nog geen imam aanwezig zijn. Uiteraard kiekens zijn geen mensen !

 2. Bestaat er eigenlijk nog een regeling of wetje in Europa waar de is******* wèl mee akkoord zijn ?
  Dat zij scheef bekeken worden door de oorspronkelijke bevolkingen is toch niet te verwonderen zeker ? Grrrrr.

 3. Over kiekens gesproken, (anekdote )
  Op een mooie lentedag zat ik op mijn terras een boek te lezen, plots vlogen er veren in’t rond.
  Ik dacht, … mijn klein sjalotje(poes) heeft weer goesting in een duifke, dus voor alle veiligheid sloot ik de terrasdeur, want haar trofee’s laat ze met trots zien.
  Maar… Sjalotje lag binnen zalig te genieten in haar fruitkorf,, dus ik terug naar buiten gaan inspecteren vanwaar die pluimen kwamen.
  Een ingepakte slavin van het lieve geloof lag door haar venster een kieke te pluimen, ik bespaar jullie wat ik ernaar geroepen heb.
  Ik nog zo eentje… over een schaap.

 4. En zo zakt Europa maar verder in die barbaarse islamwaanzin en maar toegevingen en maar buigen voor die achterlijken.

 5. Dat is pas de natte droom van de groenen, als Europa halal slachten verbiedt dan worden alle moslims vegetariër. Een voorstel van de groentjes was toch om een dag per week geen vlees te eten en zo de uitstoot van broeikasgas te verminderen. Nu hebben ze de mogelijkheid om een ganse bevolkingsgroep aan te zetten geen vlees meer te eten. Aan hen de keuze voor een beter milieu of voor de Islam.

Reacties zijn gesloten.