Groen is de kleur van het verbod

Charmante groene Feldwebel in actie: Renate Künast

De ultieme groene droom: een veggie-dag

De Duitse partij van de groentjes wil een verplichte vegetarische dag.

Met opgeheven vingertje… oppassen Renate, niet heel de arm strekken…

Da’s beter!

Ze kijken vooruit, de Grünen, en ambitieus zijn ze ook; indien ze uitverkoren worden tot regeringsdeelname, dan willen ze een verplichte vegetarische dag in publieke kantines en eetgelegenheden invoeren.  En de Duitsers moeten dringend heropgevoed worden, want hun vleesverbruik leidt tot ernstige gevolgen voor hun gezondheid en problemen op sociaal en ecologisch gebied.
Groene akela in het federaal parlement, Renate Künast, kreeg steun van de Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (Duitse versie van Natuurpunt en soortgenoten).
De Grünen willen, naar analogie met het EU-kwaliteitszegel voor wc’s, een speciaal uni-etiket voor veganistische en vegetarische producten.  En met de privilegies voor mestbedrijven van dieren moet het ook gedaan zijn.  Ze moeten eigen voedingsproducten gebruiken en eigen kweek bevorderen.  Eigen koe en varken eerst!

Over de laboratorium-hamburgers hebben de Grünen nog geen mening.  Waarschijnlijk omdat ze hiermee de Duitse consument geen schuldgevoel kunnen aanpraten.
Het is wachten op een partij die de belangen van de groenten verdedigt.  Voelen groenten of fruit dan geen pijn?  Hoe hoog is de pijndrempel van een appel die geschild wordt?  Of van prei die in stukjes gesneden wordt? En van de aardappel, die eerst in mootjes gehakt wordt, om nadien tot friet verwerkt te worden middels een bad in 180° C hete olie?

FT

Bron: zowat alle Duitse kranten