4 gedachten over “Flexibele berichtgeving

    • Dàt hangt ervan af “os ut un snel wuuf is” IN de slaapkamer (Westvloams) beste Walter F. , en dàn staat die bewaker zelfs mèt “schietklaar wapen”. 🙂

  1. Flexibele berichtgeving. Even terzijde : een instructeur op de schietstand van de politie zei me, nadat hij de video van de neergeschoten agent door de Hebdo terroristen had bekeken, dat er reacties kwamen op het feit dat er geen bloed te zien was en die handen een punt, vond hij, maar wat hem verwonderde is – en waaraan geen aandacht werd besteed -dat je geen terugslag zag van het wapen en dat het lichaam door het schot niet bewoog, en dat kan niet, het is een natuurwet.

    • De terugslag van een AK47 is door de relatief lichte munitie (7,62×39) en het ontwerp van het wapen, ttz. center looplijn tegenover schoudersteun en recoilsysteem, minimaal en zelfs minder dan bv. de CAL en M16 (cal .223) en veel minder dan een FAL (cal..308 of 7.62 NATO) die dan weer op hun beurt minder terugslag geven dan oudere wapens, bv. Lee Enfield (.303 Bristisch) of AFN en Mauser (.30-06).
      Niettegenstaande is een altijd een (lichte) terugslag die dan ook te zien is op de video, die ik nog juist herbekeken heb. Men mag niet vergeten dan de twee schutters, heel professioneel en goed opgeleid, niet automatisch schoten maar schot per schot, waardoor de schoten beter kunnen worden gecontroleerd en de terugslag minder te zien is.

Reacties zijn gesloten.