EU neemt het initiatief voor een benefiet…: Life Raid 2013

EU organiseert benefietoorlog voor Syrië
Rusland ziet meer in benefietdialoog

De Europese Unie gaat de slachtoffers van het geweld in Syrië ondersteunen met een grootschalige benefietoorlog. Met ‘Life Raid 2013’ verwacht de organisatie miljoenen euro’s op te halen. Wereldwijd is steun toegezegd aan het project, waarvoor het startschot op 8 juli in Damascus zal klinken.

Voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy verwacht een hartverwarmende militaire interventie die zeer winstgevend wordt: “Met het plunderen van landelijke gebieden in Syrië hopen we de eerste dagen alvast een mooie startopbrengst te realiseren. Op de lange termijn willen we nog meer geld binnenhalen door de gasvelden en oliehavens in het hele land te veroveren.”

Een gedeelte van de opbrengsten van Life Raid 2013 vloeit terug naar de Syrische burgers, belooft de EU-president: “De organisatie van zo’n benefietconflict kost behoorlijk wat, maar met het resterende bedrag gaan we zeker enkele basisscholen bouwen. Uiteindelijk gaat het niet om het geld; we willen met deze oorlog vooral aandacht vragen voor de mensenrechtensituatie in het door geweld verscheurde land.”

Rusland heeft zijn zorgen uitgesproken over het evenement: “Wij zien meer in een benefietdialoog, desnoods in combinatie met sancties voor het goede doel”, aldus een Russische diplomaat.

De Verenigde Staten hebben wel hun medewerking toegezegd aan Life Raid 2013. Als line-up zijn inmiddels al 16 vliegdekschepen, 50 tanks, Beyoncé en een groot aantal apaches vastgelegd. Van Rompuy zegt dat het daar voorlopig bij zal blijven: “We willen voorkomen dat het te grootschalig wordt. Het hoeft geen benefietgenocide te worden.”

Door Alexander Brandenburg en Diederik Smit

http://www.speld.nl/2013/06/26/eu-organiseert-benefietoorlog-voor-syrie-3/

2 gedachten over “EU neemt het initiatief voor een benefiet…: Life Raid 2013

  1. De Europese unie en de verenigde staten van Amerika hebben standpunten tov Syrië die niet te begrijpen zijn. Hebben zij de lessen van Egypte, Lybië Mali enz niet begrepen. In Syrië is er een van de weinige moslim leiders die andere gelovigen min of meer aanvaardt, en tegen deze man voeren ze oorlog ipv hem te helpen in zijn strijd tegen de moslim extremisten. Niet te begrijpen, arme westen

    • Grapje, Roger. Even op het verkeerde been gezet. Maar je antwoord is uiteraard ook onze mening.

Reacties zijn gesloten.