Dienstmededeling

ik ben op vakantieUw dienaar vertrekt vandaag met zijn gezin op vakantie voor twee weken.  Zonder pc, zonder gsm, zonder tv, zonder kranten, zonder de dagelijkse ergernissen en zonder…ach…  Golfbrekers.

Voor deze periode heb ik dagelijks enkele stukjes gepland.  Reacties worden geplaatst. Actualiteit ontbreekt, wegens voor de hand liggende redenen.  Bij leven en welzijn, tot 21 oktober!

Florent Van Ertborn

28 gedachten over “Dienstmededeling

 1. Goede reis toegewenst , Tunesie is een prachtig land maar wees toch maar voorzichtig…… en uw personeel gaan die ook met vacantie ?

 2. Prettige vakantie voor de geachte Redactie. (^_-)
  Maar, er is wél “iets nieuws” hoor: Een +- 8 km buiten de kust, èn tussen Blankenberge & Zeebrugge is vannacht een Nederlandse cargo & een gastanker-onder-de-vlag van de Marschaleilanden met elkaar in aanraking gekomen.
  De LNG-tanker “Al Oreiq”, 315 x 51 meter heeft “maar” lichte schade opgelopen (en ligt reeds sinds 9 u. op zijn loskaai in de buitenhaven van Zeebrugge); DOCH… de Nederlandse cargo “Flinterstar”, 130 x 17 meter had méér pech… bijna naar de kabeljauwkelder ware het niet dat het op een ondiepte vergaan is.
  Géén slachtoffers te betreuren op beide schepen.
  Geen ontploffingsgevaar op de gastanker, maar wél een (vanzelfsprekend) olielek van de cargo.
  Gelukkig waait hier, aan de Oostkust, momenteel ietwat zuiderwind zodat eventueel olievervuiling niet rechtstreeks naar de kust komt.
  Onnodig dat er eventueel “ramptoeristen” komen kijken… het is véél tè véraf om méér te zien dan een paar stipjes in zee (tenzij er ééntje is met “Supermanogen” die +- 8 km ver “klaar” kunnen zien.) 😉

 3. Hopelijk krijgen we geen berichten in de trend van Emine, of mevr. Erdogan, die ging shoppen op de Avenue Louise.

  Mevrouw Van Ertborn ging shoppen in de belangrijkste straat van haar vakantiebestemming. Bijna heel de wijk werd afgesloten om haar niet te hinderen. Tientallen zwarte minibusjes blokkeerden achterliggers. Trams moesten halt houden en alle verkeer liep in een knoop. Uiteindelijk heeft mevrouw Van Ertborn zich een handtas van Longchamp aangeschaft.

 4. Daar hoor je niets over bij de Links/rode Media

  Churches attacked and one man killed in clashes in Aceh, Indonesia (BBC, Oct 14, 2015)
  http://www.bbc.com/news/world-asia-34524817

  “Two churches have been burned down and at least one person has been killed in clashes in Indonesia’s Aceh province on Tuesday, say officials.

  Report say hundreds of Muslim men attacked a church in Aceh Singkil district, setting it on fire.
  A human rights group said the attackers then burnt down a second Roman Catholic church

 5. Maar soms is er ook goed nieuws: de vroegdementerende (in de beginfase steeds verbijsterend voor de omgeving) Merkel krijgt zowaar tegenkanting uit eigen rijen (toch zeer onduits), en in Polen wordt op 25 oktober de rechtsliberale (bestaat zoiets? liberaal betekent toch links?) regering vervangen door de rechtsconservatieven van vroeger.

  • Als hun raketten zo amateuristisch in mekaar steken als dit filmpje moeten we geen schrik hebben.

  • Ik meen te weten dat er hunne koran niets te vinden is over het produceren van zware vrachtwagens noch het bouwen van rakettekes. Volgens mij zit het westen en vooral Amerika daar voor iets tussen .

 6. Overmorgen verkiezingen in Zwitserland, met verwachte lichte winst voor Rechts (SVP), nu al op 27%.

  • Het lijkt wel ZA, waar je hetzelfde lot ondergaat als je illegale immigrant bent.

  • Vandaag werd in India weer een moslim doodgeslagen omdat hij van plan was rundsvlees te eten, iets wat voor hindoes verboden is. Dat belooft als de EU en Merkel besluiten om ook nog eens miljoenen hindoes te importeren, want die zijn niet veel beter als moslims.

  • Dat waren inderdaad geen opbeurende beelden . Het zal volgens mij nog een tijdje duren vooraleer in Haiti een Gay Pride optocht word georganiseerd…. Wat voor mensen (?) zijn dat die mensen levend in brand steken , kruisigen, onthoofden , folteren en dergelijke fratsen met religieuse achtergrond . De beschaving is niet tot iedereen doorgedrongen . Veel van die gedrochten leven nog in de duistere middeleeuwen . Dan vragen die achterlijken dat wij als beschaafden begrip en zelfs respect moeten tonen voor allerlei wreedheden die zij cultuur noemen .Voor wanneer opent Europa zijn deuren voor Homo’s uit Haiti , menseneters uit donker Afrika nu we toch bezig zijn met het uithangen van “den beschaafde mensenlievende “

 7. Terug van Dresden. Prachtige stad met mooie omgeving. Vriendelijke mensen.Zag op maandag 13 oktober ca 10.000 mensen zich verzetten tegen de islamisering. De kranten schrijven hen de dieperik in. Vandaag 19 oktober wordt een sterke opkomst verwacht omdat het één jaar geleden is dat de protesten startten. Volgens diezelfde kranten zullen er heel wat tegenbetogers uit Leipzig opdagen om dat schorremorrie een lesje te leren. Dus het wordt een warme avond in Dresden op de Theaterplatz.
  Op de terugweg, voorbij de vroegere Deutsche Innengrenz, liepen regelmatig ‘vluchtelingen’ op de autobaan die vermoedelijk de opvangcentra vaarwel hadden gezegd. Soms zag je ook kinderen langs de autobanen lopen. Via de autoradio werd je opgeroepen vooral goed op te letten voor deze ‘wandelaars’. Waarom ze niet door de politie binnen de kortste keren van die baan werden gehaald is mij een raadsel.

  • Flauw dat je er vertrekt net als het leuk belooft te worden. Ik had liever een verslag van een activist dan van een toerist gehad.

   • @ Frans,
    zo gaat dat. Je boekt van zondag tot de zaterdag daarop en flauw of niet flauw je moet vertrekken. Heb in ieder geval de demonstratie van maandag 13 oktober gezien met heel veel animo en werk voor de Staatsanwalt die op zoek is naar de man die een galgje droeg met daaraan een foto van Merkel. Hij riskeert 5 jaar gevangenis omdat dit in de ogen van justitie een oproep tot moord is.
    Wat de demonstratie van gisteren betreft: daar verschenen 20.000 Pegida demonstranten en 19.000 tegenbetogers, voornamelijk uit Leipzig. Wat me helemaal niet verwondert gezien de oproepen tot tegenbetogen die ik afgelopen week dag na dag in de Saksische kranten las.
    Thomas de Mazière noemde voor de gelegenheid de Pegida demonstranten ‘rattenvangers’, nochtans een noodzakelijk beroep, zal hij even vergeten zijn. De tegenbetogers vergat hij een naam te geven, hoewel ‘ratten’ zeer gepast zou zijn. Die hebben enige Pegida aanhangers op weg naar de Theaterplatz de kliniek ingeslagen. Ze wierpen barricaden op en vielen de politie aan. De ruiten van de wagens van Pegida aanhangers moesten het eveneens bekopen. Drie auto’ s werden in brand gestoken maar men is er nog niet uit of dit een gevolg is van de Pegida demonstratie want het schijnt meer te gebeuren.
    De Semperoper, die hoogst waarschijnlijk ook Pegida operaliefhebbers heeft, ontving de Pegida demonstranten met een elektronische spandoek waarop ‘Wir sind, kein Bühnenbild für Fremdenhass’ – hoewel ik geen Saksische ben heb ik van die Fremdenhass persoonlijk niets ondervonden, integendeel. Dat koesteren van vreemden is nochtans in tegenspraak met de leuze op de Fürstenzug die enkele meter verder op de buitenmuur van Der Lange Gang staat afgebeeld ‘der alter Stamm, sei stets erneut in edler Fürsten Reihe, wie alle Zeit dein Volk dir weiht die alte Deutsche Treue.’ Die vorsten hielden het dus meer op ‘die alte Treue’ van ‘t eigen volk.
    De laatste uit de rij, de Saksische koning Friedrich August III, die in november 1918 door de revolutionairen van de november revolutie werd afgezet, zei tot hen : ‘Nu dann machd doch eiern Drägg alleene ‘ of vrij vertaald: los je eigen drek zelf op.
    Toen de Saksers in 1920 ondervonden hadden voor wat voor drek linksen kunnen zorgen, begroetten hem een massa van 500.000 mensen die ‘Hoch leben’ Friedrich August riepen waarop hij zei ‘na, ihr seid mir scheene Republiganer’.(ge zijt me schone republikanen).

    Voor het overige betuig ik mijn sympathie aan Pegida maar ben niet direct een Duitse activist, er is hier genoeg werk aan de winkel.

    • Het viel trouwens een beetje tegen, ik had liever een gevecht in regel gezien tussen de kinderen en de echtgenotes enerzijds tegen hun vaders resp echtgenoten van Pegida anderzijds.

 8. Flinke ruk naar links in Canada: mss wordt de islam er nu staatsgodsdienst? Kunnen ZIJ dan de ‘asielzoekers’ opvangen ipv wij?

Reacties zijn gesloten.