De EU heeft 217 miljard euro onbetaalde rekeningen

De EU is insolvent: 217 miljard euro openstaande rekeningen

Screenshot_8

Voor de groten van de EU vinden er steeds opnieuw aangename gebeurtenissen plaats, waarbij gelukkig anderen de rekening betalen. Hier een gala-ontvangst met symfonieorkest in Tallinn naar aanleiding van de EU-toetreding van Estland

Al jarenlang stapelen de openstaande rekeningen zich op in de EU. De lidstaten weigeren al jaren om kapitaal af te staan. De “schuldenberg” ter hoogte van 217,3 miljard euro vormt de feitelijke toestand van een te zware schuldenlast.

Als je de niet betaalde rekeningen als maatstaf neemt, is de EU insolvent: iedere normale debiteur is insolvent als hij zijn openstaande rekeningen niet betaalt.

De EU heeft een hele berg rekeningen nog niet betaald. Dit is vooral opmerkelijk, omdat de EU immers net een verordening heeft uitgevaardigd volgens welke alle autoriteiten in de lidstaten hun rekeningen binnen een bepaalde periode moeten betalen (meer hier).

De afgelopen jaren hebben zich massaal onbetaalde rekeningen opgehoopt, omdat de lidstaten weigeren om zowel voor lopende als nog openstaande rekeningen uit de afgelopen jaren voldoende geld ter beschikking te stellen. De niet betaalde rekeningen werden doorgeschoven naar het volgende jaar. De jaarlijkse begrotingen bevatten namelijk geen financiële middelen om rekeningen uit voorgaande jaren te betalen. Eigenlijk zouden de landen vennoten geld moeten geven – wat ze niet doen.

Daarmee is er bij de EU duidelijk sprake van de feitelijke toestand van een te zware schuldenlast. Daarbij is het, zoals iedere startende ondernemer weet, volledig onbelangrijk of de vennoten (in dit geval de EU-landen) zich niet houden aan hun toezeggingen betreffende de financiering. Iedere directeur van een besloten vennootschap is verplicht om in dit geval insolventie aan te melden. Als hij dat niet doet, maakt hij zich strafbaar en kan rekenen op een gevangenisstraf.

Bij de EU zijn de openstaande rekeningen astronomisch hoog – en er gebeurt niets. Tot eind 2012 zou de hoogte van de “nog uitstaande verplichtingen de nog nooit voorgekomen hoogte van 217,3 miljard euro hebben bereikt” en zou dit jaar zelfs nog verder dreigen te stijgen, aldus in een resolutie van het Europees Parlement. Daarom verlangt het Europees Parlement nu van de Europese Commissie om een verbeterde begroting voor te leggen, “om de rekeningen van vorig jaar uiterlijk aan het eind van deze maand te kunnen betalen” en zodoende te garanderen dat de begrotingsonderhandelingen voor volgend jaar niet belemmerd worden.

Het begrotingsdebat in de EU gaat verder, nadat het Europees Parlement de nieuwe begroting heeft afgewezen (hier). Het parlement eist meer flexibiliteit bij de herverdeling van de financiële middelen in andere opgaventerreinen en een invoering van directe belastingen.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/14/eu-ist-insolvent-217-milliarden-euro-offene-rechnungen/

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

4 gedachten over “De EU heeft 217 miljard euro onbetaalde rekeningen

  1. Geachte redactie,

    Dat u artikelen van mijn site overneemt, is geen enkel probleem.
    Een eventuele volgende keer wel graag of met een “Lees verder…” of in ieder geval met een werkende link naar het overgenomen artikel op mijn site.

    Vriendelijke groet,

    E.J. Bron

    • Het spijt me dat ik niet volgens de regels gehandeld heb. Ben maar een leek op IT-gebied en de webbeheerder is voor twee weken op vakantie vertrokken. Zal in de toekomst, zodra hij terug is, dit zeker met hem aankaarten. Intussen: uw blog is een aanrader!

  2. Doorzichtiger als de ‘voorspellingen van Nostradamus’ .
    Niet na de feiten het resultaat linken.
    De feiten zijn er en het uiteindelijke resultaat tekent zich reeds duidelijk af.
    De ineenstorting komt er. Stilletjesaan zie je ( vooral de zuidelijke ) muren instorten.
    Het W-Romeinse rijk is verdwenen omdat de centen op waren.
    De EU leert niet uit de lessen geschiedenis .
    WIJ zeggen hoe uw begroting er moet uitzien.
    Wij zeggen hoeveel uw te-kort mag zijn.
    Heb je te-weinig om ONZE doelstelling te bereiken ?
    Dan moet je aan ONS een boete (van …x €) betalen.
    Boekhoudkundig en volgens decreet : OK.
    Het (de) slachtoffer(s) verder in het rood en de EU vermindert haar schuld.
    Het is wat Van Rompuy decreteert : ” Wij zijn de baas . Gij duwt de kar waar WIJ opzitten naar waar WIJ willen” .
    En avant la musique en de geit , leve de EU !!!

Reacties zijn gesloten.