10 gedachten over “Daar sta je dan…

 1. Vermoedelijk een NVA burgermeester , die weten ook niet juist welke richting ze moeten nemen

  • Wiskundig kan een zwaartekrachtsveld beschreven worden als een vectorveld \vec g. Hierin is \vec g de versnelling van de zwaartekracht, ook wel valversnelling genoemd. Het zwaartekrachtsveld is een potentiaalveld: het kan beschreven worden als de gradiënt van een potentiaal \phi\, , waarbij \vec g = -\, \textrm{grad}\, \phi.

   Volgens de gravitatiewet van Newton is

   \vec g = -G\,\frac{M}{| \vec r|^3}\,\vec r,

   waarin G de gravitatieconstante is (ca. 6,67 × 10−11 N m2 kg−2) en \vec r de plaatsvector ten opzichte van de bron (of het middelpunt van de bolsymmetrische bron) met massa M.

   Voor de grootte g geldt dus:

   g = G \cdot \frac{M}{r^2}

   met r de afstand tot (het middelpunt van) de bron.

   Binnen een gebied dat veel kleiner is dan r is het zwaartekrachtsveld vrijwel homogeen. Op en dicht boven het aardoppervlak geldt dan bij benadering dat de zwaartekrachtspotentiaal in gebruikelijke coördinaten \phi = g\cdot z is en het veld \vec g = (0,0,-g)

   • Dank voor de toelichting. Gisteravond bij Van Gils en Gasten ook een uitleg hierover gehoord en bekeken. Snap er nog even veel van.

   • Amaai Joos je stijgt in mijn achting ! Ik voel me nu plots een polderboer met een erg laag IQ

   • Joos,
    Gezien U een deskundige zijt, weet U ook iets af van de “anti-gravitatiekrachten” en de “manipulatie van de tijd”.
    In Duitsland tot 1945 waren de wetenschappers daar volop mee bezig. Ik verwijs o.a. naar het experiment met “The Bell”.
    In het boek “The SS Brotherhood of the Bell” van Joseph P. Farrel wordt dit allemaal beschreven, maar het is zo technisch, en dan nog in het Engels, dat ik mij moet beperken tot het kijken naar de foto’s en tekeningen!!
    Afgezien daarvan, blijkt ook uit het boek dat in 1945 in Duitsland de grootste patentroof uit de geschiedenis heeft plaatsgevonden, met uitvindingen die nog steeds geheim gehouden worden.

    • ‘k ben nog steeds aan’t eerste hoofdstuk bezig van “The SS Brotherhood of the Bell” van Joseph P. Farrel

 2. Voor Fikken, géén onbegrijpelijke theoriën… geef mij maar een blote vrouw: Dààr heeft men tenminste “zicht op”, èn vooràl… “voeling” mee.

Reacties zijn gesloten.