Corona bakerpraatjes

Trump says his belief in one potential coronavirus drug is 'just a ...

Geen 1 aprilgrappen: deze zgz. redding-in-coronanood-middelen werden echt gelanceerd om de coronauitbraak te verhinderen of zelfs te genezen:

Mexico: Miguel Barbosa, de goeverneur de Puebla in Mexico, verklaarde zaterdag dat er al een vaccin tegen corona ontwikkeld was… een culinaire specialiteit van kalkoen en mole, een traditionele Mexicaanse marinade, niet toevallig een specialiteit van Puebla. Het is niet voor het eerst dat dhr. Barbarosa gratuite verklaringen aflegt, die weinig met wetenschap te maken hebben. Enkele dagen daarvoor wist hij nog te vertellen dat arme mensen het virus niet moesten vrezen: “Het is een rijkemensenziekte. Als je ziek bent, dan krijg je het niet. De armen zijn immuun.”

Turkmenistan: Volgens president Gurbanguly Berdymukhamedov is het geheime wapen tegen het coronavirus het inhaleren van de rook van een woestijnplant, de Peganuma harmala, bekend onder de naam Syrische Wijnruit.

Wit-Rusland: hier wordt het gerucht verspreid dat met de tractor rijden heilzaam is. Niemand minder dan president Alexander Lukashenko, voormalig voorzitter van een landbouw-collectief, stelde iedereen tijdens een tv-uitzending gerust. “Geen reden tot paniek”, verzekerde hij, “jullie moeten gewoon aan het werk blijven, vooral nu, in een dorp, op het platteland. De mensen rijden daar met hun tractoren, niemand heeft het over de coronabesmetting… Voilà, de tractor geneest iedereen. De velden genezen iedereen.”

Tanzania: president John Pombe Magufuli weigerde verleden week nog de kerken te sluiten, vermits kerken nèt de plaatsen zijn waar de ware genezing gevonden wordt. Hij liet zijn licht schijnen op de congregatie met de wijze woorden dat het coronavirus door satan gestuurd werd en niet kàn overleven in het lichaam van Jezus Christus.

Indië: De b.g. president is niet de enige die gelooft in de hulp van een opperwezen. Een hindoe groep hield een ontsmettingsfeestje met de urine der heilige koeien als hoestsiroop.

Turkije: daar is men bijzonder vindingrijk, zoals bv. een gorgeldrankje van schapekopsoep met azijn. Soms loopt het slecht af: minstens 20 mensen stierven en 32 belandden op de spoedafdeling nadat ze hun heil in een intensieve alcoholkuur gezocht hadden.

Iran: 300 mensen overleden, 1000 ziek nadat ze methanol gedronken hadden.

Van Ranstland: “mondmaskers beschermen wèl, vooral degenen die eraan kunnen geraken…”