Brugge neemt wraak

Antwerpse Sinksenfoor verhuist naar Brugge

Op 17 juni werd duidelijk dat de start van de Ronde van Vlaanderen de komende vijf jaar in Antwerpen, en dus niet in Brugge, gegeven zal worden. De hoofdstad van West-Vlaanderen heeft zijn wraak echter al beet, en sloot een akkoord met de Antwerpse foorkramers om de Sinksenfoor vanaf volgend jaar naar Brugge te verhuizen.

De foorkramers waren al een tijd niet meer tevreden in Antwerpen na hun gedwongen vertrek van de Zuiderdokken naar Spoor Oost. Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt kon hen nu overtuigen om naar Brugge te komen. “We zijn de Ronde van Vlaanderen kwijt, maar die dikkenekken uit Antwerpen moeten niet denken dat we het daarbij laten”, aldus Landuyt. “Wij Bruggelingen hebben onze trots, en met deze verhuis van de Antwerpse Sinksenfoor naar Brugge hebben we toch al een klein beetje wraak beet. We hebben trouwens nog plannen, zoals een (gezonken) badboot in de Brugse Reitjes en een internationaal gerenommeerde mode-academie.”

Met dank geleend bij TV Olen

5 gedachten over “Brugge neemt wraak

 1. als Bruggeling ban ik helemaal niet trots op burgemeester Landuyt,
  zielig manneke dat Antwerpenaren uitscheldt omdat hij naast een goede commerciële deal gegrepen heeft. Bleiter.
  Nie neuten, gedraag je als een gentleman onnozelaar, niet als een droge dweil.
  Steek geen stokken in de wielen van degenen die werken en handel drijven, neem s initiatieven voor hen, niet tegen hen.
  Wanneer zien we iets anders in de gazet dan wat fotookes van u en uw trawanten?

 2. “WE WANT FOOD”: 50 DEAD IN FOOD RIOTS IN SOCIALIST VENEZUELA

  Socialism works until you run out of other people’s money. Then you run out of food. Then eventually the people shooting the rioting mobs demanding food run out of bullets.

  This is the political and economic trajectory of Socialism. That is what is taking place in Venezuela.

  Protests have spread across the country, with people chanting “We want food!”

  • And the same for the Flemish people… 🙁

   Bovendien zonder bruggetje of enige andere verwijzing…

 3. Stukje socialisme naar de mensen toe
  De rijkste vrouw van Venezuela is de dochter van…
  Stukje socialisme naar de mensen toe…de socialistische oud-dictatorpresident Hugo Chávez natuurlijk! Volgens de Spaanstalige krant Diario Las Américas uit Miami zou María Gabriela Chávez* zo’n $4,2 miljard aan tegoeden hebben bij banken in de VS en Andorra. Daarmee zou ze rijker zijn dan de man die door Forbes werd uitgeroepen tot rijkste Venezolaan. Waar het verhaal precies op is gebaseerd blijft overigens volstrekt onduidelijk, maar het is te leuk om dood te checken. María, die zich na Chávez’ scheiding in 2004 opwierp als de Venezolaanse first lady en haar vader vaak assisteerde bij officiële gelegenheden, is na de dood van haar vader in 2013 gewoon met haar zus in de presidentiële residentie La Casona blijven wonen. De huidige president van Venezuela zou vrijwillig zijn intrek hebben genomen in de woning voor de vice-president. María en haar zusje zouden bovendien per dag zo’n $3,6 miljoen uitgeven. Uit de zak van de Venezolaanse belastingbetaler uiteraard, want ook dat is solidariteit. Bovendien doet de ‘Kardashian of Sabaneta’ ook heus heel veel voor haar land, zeker sinds ze sinds begin dit jaar haar eerste baantje ooit regelde. En dan wel meteen als plaatsvervangend VN-ambassadeur. Toen zij werd benoemd, jubelde de voormalige vice-president van Venezuela dat haar rol bij de VN ‘[will allow] all the people of the world to keep hearing the voice of solidarity, the fraternal voice of Commander Hugo Chávez’. Aha, zo klinkt die dus. Het fortuin van pappie Chávez werd al eens geschat op $1,8 miljard, dus óf dat was een onderschatting óf ze heeft slim belegd óf María heeft ook altijd hard gewerkt goed voor zichzelf gezorgd. Net als oud-minister van Financiën Andrade, vertrouweling en voormalige bodyguard van Chávez, die zo’n $11 miljard aan tegoeden bij een Zwitserse bank op zijn naam bleek te hebben staan. Wat zei Chávez in 2005 ook alweer? O ja, ‘ser rico es malo, es inhumano’. Rijk zijn is slecht, inhumaan. Tot je bij het geld kunt natuurlijk. ¡Viva la Revolución

Reacties zijn gesloten.