Bravo Marine, proficiat FN!

FN grootste partij van Frankrijk

Permalink voor ingesloten afbeelding

Bruin: FN (Le Pen), zwart: LR (Sarkozy), rood: PS (Hollande), geel: FC (Simeoni).  Normaal gezien zou FN met hun eigen partijkleur, blauw, moeten ingekleurd worden, maar ja… poco media…

Een socialistische militante na bekendmaking verkiezingsresultaten in Lille

Permalink voor ingesloten afbeeldingAls kleine blijk van deelneming en troost dit liedje:

23 gedachten over “Bravo Marine, proficiat FN!

 1. Prachtige foto. Toch valt het op dat conservatieve partijen in geen enkel land boven de 30% raken, het lijkt wel een glazen plafond. Mensen werden te erg gedemoniseerd als ‘extreemrechts’, ‘populistisch’, ‘ondemocratisch’, ‘racistisch’, ‘xenofoob’, ‘mestkevers’, ‘neonazi’s’, ‘bruinhemden’, ‘simpele geesten’, en nog wat liefs. Ik ken nauwelijks iemand die durft bekennen dat hij voor het VB stemt, om over ‘zij’ nog maar te zwijgen.

 2. ‘Bleiten’ bij verlies, doet me denken aan P. Janssens. Zal nog wel meer gaan voorkomen bij socialisten.

 3. “Een socialistische militante na bekendmaking verkiezingsresultaten in Lille”

  Verdorie, ik wist niet dat er in onze Kempen, in Lille, ook gestemd werd…
  Weet iemand iets over de uitslag in Rijsel?

  • Hahaha, New York was vroeger ook Nederlands, toch spreken weinigen nog van Nieuw Amsterdam..

   • Oeroude geografische benamingen in onze taal hebber er niets mee te maken of deze plaatsen vroeger al dan niet Nederlands waren…
    Købmandshavn of København zijn nooit Nederlands geweest maar toch spreken wij van Kopenhagen, Warzawa of Moskwa waren ook nooit Nederlands.
    En waarom zouden we dan nog spreken van Namen, Luik, Lissabon, Londen, Belgrado of van Aken?
    Terisel of Terijsel was in onze taal altijd al Rijsel en niet Lille…

    • Je hebt ons overtuigd, Ropie, we zullen er in de toekomst aan denken. Soms zijn we iets te rap bij het plaatsen van berichten.

    • Allemaal lichte aanpassingen vd originele naam, gewoon om het ons makkelijker te maken. Maar ts Rijsel en Lille daarentegen zie ik niet veel overeenkomsten..

     • Men moet altijd dankbaar zijn als men verduidelijkingen krijgt van een taalkundige.
      Zo zijn er inderdaad slechts “lichte aanpassingen” om het ons makkelijker te maken.
      Zoals b.v. Borgworm voor Waremme, Geldenaken voor Jodoigne en de lichte aanpassing van Otrange naar Wouteringen, enz…

    • @ Ropie,

     en daarbij dan nog de grootste stad van Vlaanderen en als Marine daar in haar regio Pas-de-Calais(Kales) – Picardië nog rekening wil mee houden door bijvoorbeeld aan het Nederlands in die regio steun te verlenen in plaats van het te bestempelen als folklore dan zal ik mijn mening over Marine haar imperialistische neigingen wat bijsturen..

 4. In de stengel van die rode roos het symbool van de rode ridders zitten scherpe doornen. Als ge te hard gaat knijpen om toch die roos niet te verliezen doet dat uiteraard pijn en begint ge te bleten Dat overkwam die madamme . Onze rode broeders moet ge niet troosten maar heropvoeden en verplicht avondschool laten volgen om zich te bekwamen in realiteitszin

 5. Merkel komt dank toe. Ze was een actieve hulp bij deze regionale verkiezingen door minstens 5 van de 8 terroristen van Parijs naar Europa te halen.

 6. De beste militanten van het FN waren toch wel de mosselslims… want, ware het niet dat het zoooo moeilijk samenleven is met die paljassen, dan waren de Fransen toch niet zo happig om voor Marine & Co te stemmen geweest.
  Toch..; Hartelijke felicitaties aan iedereen wiens’ ogen wijd-open ging èn stemden voor de ènige partij met realiteitszin.

  • In VL zou het VB door ontevreden NVA-kiezers (waarom toch?) ook weer boven de 10% kunnen geraken zegt Carl Devos, maar hij weet blijkbaar meer: ‘Wij beschikken echter over democratische noodmaatregelen’.
   We zijn gewaarschuwd: een stunt zoals in FR zal hier getorpedeerd worden door de elite.
   Kijk maar wat Hilde Crevits toelaat: dat schoolkinderen massaal (in 500 scholen!) misbruikt worden door het extreemlinkse Amnesty Int. om brieven te schrijven naar Victor Orban, de Hongaarse premier, om zijn rechtse politiek te verdoemen.

 7. Laat ons hopen dat dit een voorbode mag zijn voor wat het Vlaams Belang te wachten staat. Ik bedoel een overwinning, niet die rode bleitsmoel.

 8. ‘Ik ben blij dat het FN speciaal in het district waar de aanslagen plaatsvonden, relatief weinig stemmen heeft gehaald’ (Anne Hidalgo, PS burgemeester van Parijs)

  Zoals ik al schreef ivm de aanslagen: geen medelijden met de linkse hoofdstad van een links land.

Reacties zijn gesloten.