Biden: “puppet on a string”?

Dé vraag is: wie trekt er aan de touwtjes in het Witte Huis? Wie laat een aftakelende man dansen volgens een geprogrammeerd deuntje? Wie heeft er baat bij?

“… Moest Biden vervangen worden, zou dat door Kamala Harris moeten gebeuren. Haar positie binnen de Democratische Partij is echter zwak. Iedereen wil er eigenlijk vanaf. Het wegvallen van Biden zou dan ook een miniburgeroorlog ontketenen, waarin iedereen Harris zal willen voorbijsteken. Maar als Biden te seniel is en Harris te incapabel, wie heeft dan werkelijk de politieke touwtjes in handen? Dat zijn een klein aantal machtsgroepjes gecentreerd rond ministers, maar evengoed ook mensen buiten het Witte Huis. En het zijn vooral die mensen die baat hebben bij een herverkiezing van Biden. Want dat bestendigt hun macht…”

Uit: Wie heeft touwtjes in handen in Witte Huis? – Doorbraak.be

Judge Jeanine schopt met haar mening wellicht tegen gevoelige schenen:

Een citaat: “Zolang hij (Biden) kan lezen, hoeft hij niet na te denken…” waarmee ze wil zeggen dat hij alles voorgekauwd krijgt. Het loopt echter fout als hij spontaan reageert op vragen, resp. problemen.

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

Zij is absoluut niet de enige die merkt dat Joe Biden van dag tot dag achteruit gaat en zich best terugtrekt in de huiselijke kring. Ook de Sky News Australia journalist die stelt dat hij “medelijden heeft met de tolken die simultaan moeten vertalen tijdens de samenkomst van de VN”:

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

Het mag dan ook niet verbazen dat Trumps kansen op een herverkiezingen stijgen:

https://www.hln.be/buitenland/trump-verslaat-amerikaanse-president-biden-in-nieuwste-peiling-naar-aanloop-van-verkiezingen~a63d44b4/