“Betrouwbaarheid kan men beter etaleren”

camera_cartoon_CA01P021De N-VA lijdt aan het grootheidssyndroom.  Te snel gegroeid.  Te veel opportunisten aan boord gehaald.  Flaminganten opzij gezet.  En dat wreekt zich.  

Bracke is daar het spreekwoordelijk voorbeeld van, maar het  is niet slechts aan de kop dat de vis stinkt.  Ook in kleinere gemeenten en centrumsteden wordt het steeds moeilijker het allegaartje gelukzoekers in de hand te houden.  De N-VA heeft niets geleerd van de toestand bij het VB.  Ook daar groeiden de bomen tot in de hemel.  Ook daar haalde men opportunisten van allerlei slag, zonder enige Vlaamsnationale reflex binnen, met de gekende gevolgen.  Dat kan niet anders dan imploderen, want zonder gemeenschappelijke doelstellingen – opportunisten rijden uitsluitend voor zichzelf – moet en zal het botsen.

In Turnhout broeit het al langer en dat heeft niets met de zomertemperaturen te maken. Even leek het voor de vakantie erop dat de bemiddeling van Kris Van Dijck geslaagd was, maar nu is het voor iedereen duidelijk dat een aantal gekozen gemeenteraadsleden en het N-VA bestuur niet meer door één deur kunnen.   Zes van de verkozen N-VA gemeenteraadsleden stemden tegen hun eigen meerderheid.  Komt erbij dat burgemeester Erwin Brentjens een eerder “rebelse” c.v. kan voorleggen.  Geen gemakkelijke klant, weet men in en rond de partijpolitiek.

Wij laten Paul Meeus van het Vlaams Belang aan het woord.  Het interview dateert van een tiental dagen geleden en zijn voorspelling komt uit.

Het verslag van de gemeenteraad van gisteren kan u hier nalezen (Punt 23 gaat over de onbestuurbaarheid van de stad).
FVE