Bericht uit Midden-Brabants hoofdstad

Charlotte van Bourbon terug in Antwerpen

Drie weken na de aanslagen van Parijs: Charlotte van Bourbon terug in de kathedraal van Antwerpen.
De derde vrouw van Willem van Oranje die in 1582 in de nasleep van de terreuraanslag op haar man om het leven kwam, heeft dank zij het ANV (en vele sponsoren) weer haar grafsteen, die zaterdag om 14u15 plechtig en oecumenisch wordt onthuld door Mgr. Bonny, dominee Wursten, burgemeester De Wever en cultuurschepen Philip Heylen. De originele grafsteen, werd na de val van Antwerpen in 1585 vernield. De Oranjes woonden 5 jaar in de Scheldestad, van waar hij de opstand leidde. Een beklijvend moment voor de honderden die er getuige van zullen zijn. Er kunnen alleen nog enkele journalisten bij.

2 gedachten over “Bericht uit Midden-Brabants hoofdstad

  1. Mooie taal, mooie tekst … uit zijn verband gerukt maar toepasselijk onder de druk van de halve maan en de groene vlag van Mohammed’s vrienden : leert geduldich sterven.

  2. Nu Charlotte van Bourbon terug te Antwerpen is, zou BDW onder het toeziend oog van burgemeester Marnix gezegd hebben : hij kijkt toe op alles wat ik doe en de spreuk aanhaalde die in De Brakke Grond te Amsterdam hangt ‘Hoecondick U mijn broeders oyt vergeten daar wij toch zijn in eenen tronck geplant’

Reacties zijn gesloten.