Bekeer of sterf

Als er een groep is die daadwerkelijk kan worden gekenmerkt als ‘vluchtelingen’ zijn het wel de christenen woonachtig in de islamitische wereld. Repressieve islamitische regimes en de opkomst van terreurbewegingen zoals Islamitische Staat (IS) hebben hun leven veranderd in een ware hel. Al jaren lang verlaten christenen deze regio’s in epische proporties; een etnische zuivering die bijna compleet wordt genegeerd door de mainstream media. Hoewel veel van deze christenen hun heil zoeken in het Westen, biedt zelfs dit niet langer garantie voor vrede en veiligheid.

Het verhaal van de christenen uit de islamitische wereld is tragisch. Waar zij ook heen vluchten, de globale jihad blijft hen achtervolgen.

Etnische zuivering.  Een jaar geleden veroverde IS de Irakese stad Qaraqosh, een eeuwenoude Assyrisch-christelijke stad. De bevolking sloeg massaal op de vlucht en voor de achterblijvers had IS een duidelijke boodschap: “Bekeer of sterf.” De christenen die ‘geluk’ hadden kregen een derde optie voorgeschoteld in de vorm van jizya; een vernederende belasting voor niet-moslims die hen feitelijk tot derderangsburgers transformeert.
Het komt dus niet als verrassing dat veel christenen in het Midden-Oosten – de bakermat van het christendom nota bene – de regio voorgoed verlaten.  Lees verder…

Ranglijst christenvervolging 2015

3 gedachten over “Bekeer of sterf

  1. De moslims in die regio’s zien ook hoe de Kerk in het Westen zich dubbel plooit om het bedje van de islam te spreiden in Europa, USA, Canada enz. Hun misprijzen bereikt een hoogtepunt, zij zien het christendom terecht als een mislukte religie, die bol staat van schuld, zonde, boete, en vergeving, dingen die volledig tegen hun natuur indruisen.

  2. Dat zijn inderdaad “Vluchtelingen” die naam waardig . Die mensen zijn het waardig om hulp te geven. Mensen die omwille van hun overtuiging vervolgd worden . Horen wij niet tot dat zelfde groepje ! Wij zijn ook Christelijk of ongelovigen met het kenmerk van Islam als varkens en apen. Hoe zit het Benedictus wanneer gaat gij als opperhoofd van de Katholieke kerk, het krapuul van die Islam veroordelen , idem voor onze pastoors , wanneer gaat ge inplaats van uw lichten te doven mee betogen tegen uw concurenten . Het is vijf voor twaalf, straks veranderen uw leeggelopen kerken in moskees

  3. René, je loopt ‘n beetje achter, hoor!
    Het hoofd van de Rooms-katholieke kerk luistert nu naar de naam Franciscus.
    Benedictus was zijn voorganger en hij heeft inderdaad een poging gedaan om kritisch te zijn over de islam.
    Het gevolg was dat Benedictus is (moeten) aftreden om “gezondheidsredenen”…

Reacties zijn gesloten.