Balsem voor uw prangend geweten: door Awoe Rimram

Awoe RimramFatwa over de vraag of men als moslim een verjaardag mag vieren. Dergelijk feest is verboden en een nabootsing van joods-christelijke tradities: fatwa uitgesproken door sjeik Abdul-Aziz Bin al-Baz, de voormalige rechtsdeskundige van Saoedi-Arabië”

Vraag: “Mag men als gelovige moslim een verjaardag vieren?”

Antwoord: “De overleveringsteksten en de islamitische wetgeving zijn niet mis te verstaan: het vieren van een verjaardag is verboden.  Het is een vreemde traditie, die niet in de heilige wetten voorkomt.

Allahs profeet, Mohammed, – Allahs zegen en heil wezen met hem – zegde: “Wie iets doet dat niet door ons voorgeschreven is, is zondig.” (Sahih Muslim)

Het vieren van een verjaardag is een nabootsing van de joden en de christenen.  Allahs profeet, Mohammed, – Allahs zegen en heil wezen met hem – waarschuwde ons ervoor de joden en christenen op geen enkele manier na te bootsen.  Allahs profeet zegde: “Jullie bootsen de leer van de voormaligen na.  Zelfs als zij zich in een hol van de hagedis zouden verstoppen, dan zouden jullie dit ook doen.  Op de vraag of Allahs profeet hiermee de joden en christenen bedoelde, antwoordde hij “Wie anders?” (Sahih al-Bukhari en Muslim)

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 

4 gedachten over “Balsem voor uw prangend geweten: door Awoe Rimram

  1. Inderdaad, feestvieren is voor de moslims verboden. Wie meer wil weten klikt op onderstaande linken. Eens gelezen zal men ook begrijpen dat een “multiculturele” maatschappij met de moslims volledig tegen onze waarden indruist en onmogelijk is voor onze levenswijze als westerse mens.
    Stel u eens voor dat door dat verbod een heel stuk van ons cultureel erfgoed zou verdwijnen, namelijk onze wereldvermaarde “brouwerijen”! Dan worden alle cafés, feestzalen enz. verleden tijd. Gevolg, geen uitgaansleven meer (o.a. Kerstmis, Pasen, carnaval worden verboden) met invoering van de Sharia in bepaalde gebieden… Stof om na te denken.

    Het vieren van Verjaardagen en het uitblazen van kaarsen: http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1244&zoek=Verjaardagen
    Bruiloften en Verjaardagen: http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=1423&zoek=Verjaardagen

  2. Aan alle diepgelovige moslims die vandaag 14 februari 2013 verjaren . Veel geluk ,nog vele jaartjes en pakt er ene van mij ! Ik hoop dat Rim Ram van’t Kiel er niks op tegen heeft , of staat er in zijne Koran ook dat ge een moslim geen geluk moogt wensen ! Met pakt er ene bedoelde ik natuurlijk Munt Thee van’t vat

  3. Tja, als je niet weet wanneer je geboren bent kun je het ook niet vieren he.Nog steeds worden in de prachtlanden geboorte akten gekocht, en verkocht.

Reacties zijn gesloten.