Bacha Bazi

Wij meenden begrepen te hebben dat moslims niet gek zijn op homo’s.  Tenslotte gooien ze hen van een dak naar beneden als blijkt dat ze de voorkeur geven aan de ‘herenliefde’.  En dan kregen we dit filmpje uit Afghanistan te zien met ‘bacha bazi’ of  ‘dancing boys’ die ‘verhuurd’ worden aan de hoogst biedende liefhebber. En niet alleen voor hun danskunsten.

Dat hebben we dan weeral geleerd vandaag: in de islam zijn homo’s verboden, maar dansjongens perfect toelaatbaar.

2 gedachten over “Bacha Bazi

 1. De dame in beeld is een Xanith. Ze is als man geboren maar kleedt zich en gedraagt zich als vrouw. Het is haar/hem toegestaan in het openbaar vrij met vrouwen om te gaan, hij/zij prostitueert zich alleen met mannen.

  Saskia Wieringa -antropologe en universitaire hoofddocente in Den Haag- schrijft hoe nog maar enkele decennia geleden het dood normaal was dat Afghaanse kameeldrijvers mooie jongens als hun echtgenotes meenamen op hun karavaantochten. Op de mannenliefde werden ook heel wat liederen en gedichten geschreven.( o.a. Gefluister in het riet)
  Tevens schrijft ze dat de door de rechters vereiste bewijsvoering een veroordeling voor homoseksualiteit heel moeilijk valt. Vier betrouwbare moslim mannen moeten getuigen dat ze “de sleutel in het sleutelgat hebben zien steken” vooraleer een aanklacht gerechtvaardigd is.

  Ook Flaubert beschreef in zijn Reis in de Oriënt, pederastie. Volgens hem gaven sommigen zich daar heel enthousiast aan over.
  Tony Duvert rapporteerde in 1976 over Marokko dat “een jongen van wie de anus eenmaal gepenetreerd was, de ongetrouwde mannen aantrekt zoals een pot honing de vliegen”. Mannen met de actieve rol beschouwen zich niet als homo’ s, dat predicaat krijgen alleen ‘passieve’ mannen.

  Dat er in de moslim wereld nogal wat schijnheiligheid heerst over het feit dat homoseksualiteit daar niet bestaat, orthodoxe joden beweren trouwens hetzelfde over hun gemeenschap, bewijst dat in 1986 het eerste geval van aids in Egypte voorkwam. In 2001 werden 928 gevallen bekend gemaakt maar de VN berekende toen dat het er minstens 10 keer zoveel waren.

 2. Mooie vrouw , die man . Ik heb niets tegen homo’s- transgenders , lesbiennes en al wat daar tussen hangt of nog moet komen . Iedereen zoekt zijn geluk , wat dat ook moge betekenen . Wij moeten voor alles en nog wat , begrip tonen met een goedkeurend gemompel anders zijn we …niet meer van deze tijd ! Ik heb het reeds eerder geschreven “Ik hou van jeanetten , zolang ze niet van mij houden ” . Ik ga zeker niet kijken als ze binnen X- aantal jaren , als Belgie een kalifaat geworden is de jeanetten van den boerentoren te pletter worden gesmeten .

Reacties zijn gesloten.