Aprilvis in januari?

Wat doe je met een vis die zijn ontlasting maar niet kwijt geraakt?  Opereren!

Geen zeldzame-met-uitsterven-bedreigde-vissoort, maar wel een doodgewone goudvis van 3 jaar oud, in de handel te krijgen voor de som van ca. 5 euro. Dikwijls worden ze zelfs gratis aangeboden.  De operatie om het aanhankelijke diertje te helpen zijn darmen te ledigen kostte 380 euro, een peulschil als het leven van ‘s mans beste vriend bedreigd wordt.

Geconstipeerde goudvis overleeft operatie

Straffer is het verhaal van George,de Australische goudvis; die door zijn soortgenoten gepest werd.  Hij werd van een hersentumor verlost.

FT

 

 

 

 

5 gedachten over “Aprilvis in januari?

 1. ‘tJa, ik spoelde hem door in het kleinste kamertje, maar toch is het dank zij zulke ondernemingen dat ze bij de mens ver gevorderd zijn in de geneeskunde.

  • Inderdaad, beste tjenne, aldus leerde die chirurg nog véél bij, en ik durf er “mijn kop op verwedden” dat hij dààrover een medisch boek geschreven heeft.
   Onaanvaardbaar dat hij voor die operatie 380 euro eiste… zijn “verslagen” er over zullen hèm veel méér opgebracht hebben.
   Anderzijds: die “viseigenaar” moest aangeklaagd worden wegens “verwaarlozing” van zijn levend bezit… iedere ernstig-menend aquariaan wéét toch dat men toch regelmatig agar-agar (anti-verstoppingsmiddel) als bij-voeding moet toedienen aan zijn “visbakbevolking”.

   • Dank voor de toelichting: wij wisten dat ook niet. Ligt waarschijnlijk eraan dat wij geen goudvis hebben! De enigste vis die wijd en zijd bij ons op enige sympathie kan rekenen is de vis op ons bord, zoals bv. een forelleke, een stukje kabeljouw of schelvis, een zalm in een of andere bereiding en – als ik mijn goesting mocht doen – een griet.

 2. Die Australische goudvis heeft dus nog hersenen, dit valt nog te betwijfelen bij veel poco-politiekers… 🙂

  • Als die zouden verwijderen, zou de wereld er een pak vrolijker uitzien!

Reacties zijn gesloten.