Apartheid, hier mag het wel

Anke_Van_dermeersch2Een aparte ruimte om te fitnessen en aparte groepslessen voor vrouwen, gisteren was dit de eerste keer dat ik hiermee echt geconfronteerd werd, ik had er al van gehoord maar had er me niet echt iets bij voorgesteld.
En ik kwam in opstand.
Heb ik hiervoor als tiener mee gevochten voor de gelijkheid tussen man en vrouw. Heeft mijn moeder me, met veel overtuiging, opgevoed tot een zelfstandig en onafhankelijk iemand met de uitdrukkelijke boodschap : iedereen, rijk of arm, jong of oud, gelovig of vrijzinnig, iedereen is gelijk.

Dit onderscheid, deze apartheid, daar kan ik niet bij, dit katapulteert  ons terug in de tijd toen er o.a. aparte scholen bestonden voor meisjes en jongens, toen in de kerken de mannen aan de ene kant en de vrouwen aan de andere kant op een bidstoel moesten plaats nemen, toen mannen de broodwinners waren en de vrouw thuis hoorde aan de haard en moest zorgen voor de opvoeding van de kinderen. Dit druist in tegen alles wat een geëmancipeerde vrouw wil,  het zet een grote rem op de integratie van de allochtone vrouwen,  dit is toegeven aan hetgeen sommige Gemeenschappen en Religies ons wil laten geloven : man en vrouw zijn niet gelijk of cru uitgedrukt : een vrouw is een kwetsbaar, onmondig wezen dat dient “beschermd, afgeschermd en behoed te worden van o.a. de geile blikken van de man”.

Hier bewijst men geen enkele vrouw, die in onze Westerse wereld leeft of wil leven, die zich wil integreren,  een dienst mee, integendeel.

Ik heb enige tijd geleden aan een inburgeringproject meegedaan  en wij jogden en sportten en babbelden met zijn allen zonder enig onderscheid (diverse nationaliteiten, diverse religies en culturen, zowel mannen als vrouwen, zelfs vrouwen met hoofddoek, de meesten spraken gebrekkig  Nederlands, maar ze spraken het of deden hun best ), dat is hoe o.a. integratie tot stand komt, hoe wij omgaan met de gelijkheid tussen mannen en vrouwen,  niet door een muur op te trekken rond “de Vrouwen”.

Ik zal mij nooit kunnen verzoenen met een sportcentrum dat deze apartheid invoert, misschien onder druk van bepaalde Gemeenschappen, misschien om commerciële redenen. Het is en blijft een fout signaal.

Waar blijft de veroordeling van deze vorm van onderscheid, deze discriminatie door het Centrum van Gelijkheid van  kansen en Racismebestrijding.

Waar blijft de reactie van de Politiek op deze nieuwe vorm van apartheid of geldt kritiek enkel voor zaken in landen ver van hier, maar niet voor hetgeen in eigen huis gebeurd?

 

7 gedachten over “Apartheid, hier mag het wel

 1. De vrouw werd reeds geemancipeerd door de natuur , zonder vrouw geen boelekes , zonder man , evenmin boelekes . Dat baardachtig wezen met grote smoel , op de foto moet mij eens komen uitleggen wat het verschil is tussen een man en een vrouw. Zonder mama’s en papa’s geen imammekes noch andere bleters. Het enige verschil is de fysieke kracht van de man die hij misbruikt om een zwakkere te onderdrukken en te misbruiken , dat is typisch , de kern van hun Islam , de naam religie niet waardig . Vermits onze correcte politiekers zich bijzonder zwak en kruiperig tonen , zullen wij ook misbruikt en onderdrukt worden ,slachtoffer , zoals hun dom en onder de knoet gehouden vrouwen ! In ieder geval zal Allah himself mij persoonlijk moeten overtuigen om bekeerling te worden . Geen aardse vertegenwoordiger met of zonder wapen als argument zal daar ooit in slagen . Trouwens Allah of niet , ik heb geen tijd om vijf maal per dag te bidden (en ook geen goesting)

  • @Rene: volkomen juist! Ze geilen op macht over de vrouwen, de hele wereld: welke God heeft dergelijk gespuis op onze planeet gedropt??!!
   Als één van hen gewond raakt, dan smeekt die om te mogen leven, ik heb er nog geen enkel andere dit zien doen…Zélf willen ze geen gevaar – gerelateerd aan de dood – lopen, maar kinderen met explosieven omgorden is voor die geschiften een koud kunstje! Ze liegen die kinderen nogal wat voor: dat zie je zó aan hun angstige uitdrukking als ze midden op een straatplein helemaal alleen te wachten staan op ‘wat hen te beurt zal vallen’
   Bende kaffers. Ik word misselijk als ik die met hun kont naar boven zie liggen, daar moet nogal wat geluid = ‘wind’ waaien!!

 2. Marieke,

  U heeft gelijk in wat u schrijft, dat geloof moslim gedoe wordt vooral georkestreerd door moslim mannen, die de vrijheid van een vrouw zien als iets intrigerend, onze politiek correcte onnozelaars vertalen dit als ‘een respect voor een godsdienst , met de nadruk op ‘vrijheid’ der “geloof”.

 3. Beste Marieke,
  Wat zouden de ” correcte politici ” ondernemen? zij zijn de oprichters ( ik schreef bijna oplichters ) van het centrummeke waar Youssef le Blanc de plak zwaait. De rode patatten en groene kikkers hebben daar een deel van hun kiesvee. N-VA heeft deze bron ook ontdekt en gaat ze aanboren. De enige partij die dit durft aanklagen is het Vlaams Belang. Het is ook de enige partij die resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen gaat en staat. Dit bevestigde vandaag Barbera Pas nog in de kamer van volksvertegenwoordigers voor wie er nog moest aan twijfelen.

  • Heb ik niet ergens gehoord / gelezen dat die albino binnenkort z’n tent mag oprollen? Die wordt nog steeds gepamperd door de leenheren, waarom??
   Wie heeft destijds die malloot aan zo’n gestapobaan geholpen? Is het niet diegene – eveneens witte albino gheysels – die al zoveel kwaad heeft aangericht?
   En nu hebben we er nog een bij, met rooie vacht en valse blik, ze zijn goed bezig…

 4. dat vermaledijde centrum is er grotendeels gekomen door een zeer gefrustreerde verhofstadt na enkele zwarte zondagen en waar het liegebeest dacht ons te verslaan !de afgang van het Vlaams Blok zou het succes worden van zijn partij !

 5. Kijk, als ik éven naar beneden had gescrold, dan had ik meteen het antwoord, waarbij ik niet met verbazing word geslagen. Ik lust die verhofstadt rauw, nadat ik een pilletje heb genomen tegen het kotsen.
  Zó’n vals ventje

Reacties zijn gesloten.