Alarm: veiligheid Turkije bedreigd!

In Turkije wordt van binnenuit de veiligheid van de staatsgrenzen bedreigd.  Neen, we hebben het niet over sympathisanten van de betogers, die, in navolging van de djihadstrijders in Syrië, de Turkse vrijheidstrijders, ofte rebellen, een handje willen toesteken.

We hebben het hier over honden.  Islamitische honden.  Wij vermoeden dat ten minste, want tot  op heden heeft de sultan nog geen beschuldiging van infiltratie door ongelovige honden verkondigd.  Al is een dergelijke beschuldiging nooit ver weg.


Het gaat hier wel degelijk om ernstige feiten want de Nederlandse Patrioteenheden in Turkije worden bedreigd door honden, zwerfhonden.  Hightech legermateriaal met een waarde van een paar miljoen euro wordt gesaboteerd door die beesten.

Ze kruipen door gaten in de hekken rond het legerterrein en knagen de kabels van de raketafweersystemen door. Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen.
Naar het schijnt zou het antiraketsysteem wel operatief blijven.  “De Patriotsystemen worden gevoed met verschillende kabels. Als de ene uitvalt, neemt de andere het over”, aldus Defensie. Alsof iemand het in zijn hoofd zou halen toe te geven dat ze daar maar staan als een nepbewakingssysteem.

De Turkse krijgsmacht moet een keer in de week langskomen met een hondenwagen om de zwerfdieren te vangen.De Nederlanders kregen de verzekering dat de diertjes elders weer los gelaten worden.

Toch mooi, niet?  Moslims als dierenvrienden, dat verdient toch een plaatsje in de EU!

FVE