Stem op…

In Mexico verscheen er een ongewone oproep om te stemmen voor een kat, Morris.
Op de affiche staat de vraag: “Genoeg van de ratten?  Stem op een kat.”  Morris, de kat.
Hij kan niet echt worden gekozen, maar is op Facebook populairder dan de menselijke kandidaten voor het burgemeesterschap van de Mexicaanse stad Xalapa: Morris de kat.

Kat wil burgemeester worden in MexicoEen groepje vrienden dat geen vertrouwen heeft in de lokale politici voert campagne voor Morris.
,,Alleen een kat kan orde brengen tussen alle ratten die meedoen’‘, vermeldt een van de affiches. De grap slaat aan: de kat heeft inmiddels 125.000 ‘likes’ op Facebook en het idee krijgt navolging. Inwoners van andere steden hebben bijvoorbeeld een ezel en een kip genomineerd voor lokale functies.
Morris’ baasje Sergio Chamorro roept zijn stadsgenoten op om tijdens de verkiezingen op 7 juli de naam van de kat in te vullen op hun stembiljet, of er een tekening van Morris op te maken. Volgens de Facebookpagina kan ‘el candigato’ (de kandikat) ,,niet meer beloven dan de anderen”. Zijn voornemens zijn ,,uitrusten en ravotten”.

Onze medewerker, studio Rony, werd hierdoor geïnspireerd om een affiche te ontwerpen voor de voorzitter van het Vlaams Belang, Gerolf Annemans.  Al is men het op Madou  er nog niet over eens of we niet beter een vos als symbool nemen.

Op Golfbrekers in première – alle rechten voorbehouden aan studio Rony – de pre-campagne van volgend jaar:

Leeuw(stem)2 ipv kat

Wilt u het beter bekijken? Klik erop – pas op, want hij is staatsgevaarlijk.
Alle rechten voorbehouden aan Studio Rony.

Alle gelijkenissen met bestaande toestanden in Mexico zijn louter toevallig.

Florent Van Ertborn

 

3 gedachten over “Stem op…

  1. Spijtig genoeg wordt onze Annemans geen president van Vlaanderen, want het Vlaamse klootjes volk stemt liever voor de laffe correcte traditionele politiekers.

  2. Ik heb het hier al eens gepost. In het verleden hebben 3 verraders bij mij aan de raam gehangen. L. Sevenhans, M.R. Morel, en A. Colen. Voor deze affiche is er nog een plaats, ik heb altijd gezegd, Annemans is nog de enige die een plaats krijgt aan onze raam.

Reacties zijn gesloten.