Aftellen naar nieuwjaar in Syrië

Een beetje laat, we weten het, maar we vonden de tekening zo goed geslaagd dat we ze toch nog geplaatst hebben.

5 gedachten over “Aftellen naar nieuwjaar in Syrië

  1. Hindoes
    Boeddhisten
    Chinezen
    Joden
    Christenen
    Moslims

    Moslims
    Hindoes
    Boeddhisten
    Chinezen
    Joden
    Christenen
    Moslims
    Islamitische feesten en vieringen
    De islam kent veel vieringen, maar slechts twee feesten: het Suikerfeest en het Offerfeest. De overige islamtische vieringen zijn religieuze hoogtijdagen met een serieuze ondertoon.

    De data van deze feesten en vieringen worden berekend volgens een maankalender: de Hijra. Het islamitisch jaar volgt de Koran, die aangeeft dat de zon en de maan door Allah geschapen zijn, en dat de maan de tijdmaat aangeeft. De moslimkalender kent dus geen seizoensgebonden feesten en ook geen schrikkelmaanden. Vieringen als Islamitisch nieuwjaar en Ramadan doorlopen daardoor alle seizoenen.

    Het bepalen van de exacte aanvangsdatum van vieringen is soms moelijk. Voor belangrijke vieringen zoals het begin van de maand ramadan kijken sommige groepen moslims naar de kalender en andere naar de precieze maanstand. Voor deze laatste groep begint de viering op het moment waarop twee orthodoxe moslims de sikkel van de nieuwe maan waarnemen. Veel moslims richten zich naar het moment waarop de maan in hun geboorteland gezien wordt. Door het tijdverschil tussen de verschillende landen kunnen er nogal eens verschillen ontstaan in het tijdstip waarop een feest of viering begint.

    Het kan dus gebeuren dat een feest of viering een dag later plaatsvindt dan op deze website vermeld wordt. Een islamtische dag begint na zonsondergang, op het moment dat de maan aan de hemel verschijnt. Dit betekent dat een islamtische dag alleen maar te projecteren is op twee dagen van de internationale kalender. De data op deze website geven aan dat op die dag het feest of de viering met de voorgaande zonsondergang begonnen is en op die dag doorgaat tot zonsondergang.

    Zie ook: Islamitische kalender, Verhalen bij de Islam

    De belangrijkste islamitische feestdagen
    Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
    Datum:
    3 oktober 2016
    22 september 2017
    12 september 2018
    1 Moeharram. Exacte begin afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Op de eerste dag van de islamitische maand muharram herdenken moslims dat de profeet Mohammed en zijn volgelingen in het jaar 622 de stad Mekka verlieten en naar Medina verhuisden. Enkele generaties later zou de datum van deze verhuizing, in het Arabisch Àal-Hijra genoemd, als beginpunt voor de moslimkalender, de Hijra-kalender, worden genomen. Het is voornamelijk een feestdag die gevierd wordt in de moskee.

    Veel moslims vieren ook nieuwjaar tijdens Nowruz (Perzisch Nieuwjaar), een niet islamitische traditie uit veel landen

    dus,nog goed op tijd !

  2. Vuurwerkslachtoffer! Saartje onze lieve trouwe vriend is vannacht gestorven. Panisch van angst heeft het hart het begeven.
    Mss is het begrijpelijk dat ik dus geen liefhebber ben van die kanonsknallen. En mss ook begrijpelijk dat ik div keren naar buiten ben gegaan om de voorbijtrekkende jeugd te vragen geen knallers voor de deur af te steken.
    Maar heeft niet mogen baten

    Rust zacht Saartje

    Saartje,hondje van vrienden !!

  3. Hieronder plaats ik een, volgens mij, interessante video met het vraaggesprek van de Nederlandse journalist Tom Kleijn op 17 december j.l. met
    Bashar al-Assad, (nog steeds) president van Syrië.

    Uit het vraaggesprek blijkt dat er wel degelijk een andere versie van de feiten bestaat die in schril contrast staat met wat in de Westerse mainstream media te horen en te zien valt. De Syrische president kan in de meeste gevallen een zinvol antwoord geven, in sommige gevallen ontwijkt hij de vraag. Over het algemeen lijkt deze man zinvolle dingen te verkondigen, zeker vanuit het standpunt van een Arabier.
    Vraag en antwoord gebeuren in het Engels met ondertitels in het Nederlands.
    Het vraaggesprek duurt ruim 22 minuten en is dus misschien te lang voor mensen die alle wereldproblemen denken te kunnen oplossen in ‘n gesprek van ‘n halve minuut of in drie geschreven zinnen…

Reacties zijn gesloten.