Advent

Brandt het eerste kaarsje van de adventskrans al?                                    Vergeten traditie?  Oubollige folklore?

Moge deze klanken uit Roemenië uw dag verblijden en uw geest verlichten:

5 gedachten over “Advent

 1. Mooi redactie!
  Eveneens uit Roemenië het meisjeskoor Symbol met de (eveneens Roemeense) soliste Corina Gatu .
  Let ook op de uitspraak van de soliste, daar kunnen Di Rupo en zelfs Michel nog een puntje aan zuigen…
  https://youtu.be/8l6ZvZrgU58

  • We herinneren ons deze uitvoering van Susa Nina. Al we ons niet vergissen – het gebeurt!- dan hebben wij dit het eerste jaar van Golfbrekers rond Kerstmis geplaatst. Blijft altijd onze absolute favoriet. En dan denken we meteen ook terug aan Louis Neefs, niet alleen voor zijn interpretatie van dit kerstlied, maar ook omdat hij en zijn vrouw op kerstdag stierven in een auto-ongeval (1980) http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/muziek/1.928503

 2. Gisteren op Duitse tv: 100.000 Adventlichter, met zeer mooie Oostenrijkse en Beierse liederen. Ik voelde me terug opgenomen in mijn cultuur.

 3. Guido Gezelle over de eerste zondag van de advent:
  Hemel en aarde zullen voorbijgaan, en gaan om zo te zeggen, alle jaren voorbij: de Hemel wordt met de nacht en de aarde met sneeuw bedekt; het jaar gaat uit en komt in, – dan wordt het trefffend orakel van Christi gesproken “Maar mijne woorden zullen niet voorbijgaan”. Jaar en tijd, dag en stonden gaan voorbij maar Gods woorden zijn en blijven zonder einde of voorbijggang, zij loopen tot in de verdeelingen van herte en ziele, maar zij gaan niet voorbij.
  Van eene roede heet men beide enden het einde, en beide enden, naar elkander gebogen en gevoegd zijnde, maken eenen ring uit zonder einde: zoo ook staat aan ‘t begin en aan ‘t einde van ‘t kerkelijk jaar ‘t zelfde Evangelie, en de twee Evangelien komen te samen in den loopenden ring van ‘t jaar, dat de Romeinen annus of annulus, eenen ring noemden.’

Reacties zijn gesloten.