5 gedachten over “8 mei in beeld

 1. Die “kanonsopening” is toch véél tè groot voor koolmeesjes om er hun nest in te bouwen: om “roofvogels” (zoals eksters & kraaien) te beletten om de piepkleine jongen te roven (èn te doden) mag zelfs de opening van een vogelhuisje NIET GROTER zijn dan 1,4 cm in diameter.
  De diepte onder de invliegopening mag niet méér den 10 cm zijn (anders kunnen de jongen er niet meer uitwippen) –> proefondervindelijk vastgesteld door Fikken die jaarlijks DRIE bewoonde nestkastjes mèt koolmeesjesjongen heeft in z’n tuin.

  • Volgens onze fauna- en floraexpert staan er mussen op de foto.

 2. Mussen met blanke kaakjes (?)… mogelijk, doch de soort mussen die eveneens in mijn tuin wonen, bouwen zèlf hun eigen nest, en liefst verdoken in de struiken (zodat men amper het kan zien door het “aanvliegen ” met voedsel voor de uitgekomen jongskes)
  Door die “vogelgeschiedenis” zouden wij eigenlijk dé belangrijkheid van 8 Mei vergeten: de zeventigste verjaardag van het einde van WO ll, èn… de dag waarop de heropstanding van “moffrika” begon om te komen tot wat het tegenwoordig geworden is: het economisch-sterkste land van de EU.
  Pff. de geschiedenis herhaalt zich wéér, want… in 1939 lagen zij eveneens “op kop”; gelukkig zijn zij NOG NIET van zin om “Wieder zu Marchieren”

 3. Er valt op 8 mei helemaal niets te vieren.
  Het is immers het begin van de ondergang van onze westerse beschaving, het Avondland!!
  Vandaag, 70 jaar later, zijn we in het laatste stadium beland van de ondergang.
  In Centraal Europa betekende de nederlaag van Duitsland, de vervanging door een nog gruwelijkere bezetting door de Sovjets, met Stalin. Na Mao het grootste monster aller tijden!!!
  In plaats van “feestelijke herdenkingen” zou men beter en eindelijk de waarheid bekend maken over wat er zich werkelijk achter de schermen heeft afgespeeld van WO II.
  Het is enkel deze waarheid die recht kan laten geschieden voor de slachtoffers, ook al is het postuum.

Reacties zijn gesloten.