Lokettenkwestie in Antwerpen

De dag – gisteren dus – dat ondergetekende het eens was met Lex Moolenaar van de Gazet van A, jarenlang de gazet van de rode brigades in de Koekenstad, staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.

Lex, die niet bekend staat voor zijn neutrale berichtgeving, waagde zich gisteren op glad ijs door de beslissing van de eerste officier van het slagschip De Wever, volmondig te steunen. De koers die Liesbeth Homans uittekende voor nieuwkomers, die naar de Sinjorenstad afzakken om daar neer te strijken en de stadskas te pluimen, bleek ook bij Lex op applaus te kunnen rekenen. De wonderen zijn de wereld niet uit. ‘t Pallieterke zal met straffere kost mogen komen om zijn standpuntenrubriek te overtreffen.

Hij bestond het zelfs met breedmuilkikkers en vazallen van het belgische politiek-correcte circus in onenigheid te geraken. Antwerpen verdient respect. Dat schrijft Lex. Niet toevallig de slogan van de nieuwe beleidsploeg: “Respect voor A”. ‘t Stad is niet meer van iedereen, schijnt het. Alhoewel… probeer maar eens met de tram te rijden. Heel dikwijls is de enige “van ons” de tramconducteur en die man krijgt heel weinig respect van de “abonnees”.

Lex is het niet eens dat een eerste inschrijving van de verrijkers gratis moet zijn, want het zou – volgens bezorgde stadsbesturen en politieke toeteraars – tot het minimum minimorum van een basisdienstverleningspakket behoren. Alsof de eigen bevolking ooit van een dergelijke hangmat heeft kunnen genieten. En hij steekt voorwaar nog verder zijn nek uit want hij vindt het niet vanzelfsprekend – en zelfs niet logisch – dat de kosten van het genoemde basispakket voor de nieuwkomer door de belastingbetaler moeten gedragen worden.

Wij zijn totaal niet op de hoogte van de kosten die zo’n inschrijving met zich meebrengt. Neen, we kunnen er geen bedrag op kleven maar het genoemde bedrag van € 330 lijkt ons aan de lage kant. Als het slechts om de optelsom gaat van de werklast, van het gebruik van infrastructuur, van het uitreiken van documenten, zelfs dan is het bedrag niet overdreven te noemen. Overlopen we even de tijdslijn nà de inschrijving van de bewonderaars van onze sociale instellingen, dan moeten we een fiscale analist erbij roepen om het kostenplaatje nà de inschrijving te berekenen. Inburgering, woning, scholing, medische en sociale hulp, werkloosheidssteun, kindergeld, noem maar op… alles wordt doorgerekend aan de belastingbetaler.

Het gaat hier in se niet om het bedrag dat er gevraagd wordt om een dossier te openen. De echte vraag is of u, of ik, of wij bereid zijn onuitgenodigde gasten onderdak te willen verlenen.

Maar wij worden niet gevraagd. Wie hieromtrent een mening durft uiten, wordt in de banvloek van het politiek-correcte droomwereldje geplaatst. Hoe meer we verrijkt worden, hoe armer we worden.

Florent Van Ertborn

5 gedachten over “Lokettenkwestie in Antwerpen

  1. Zeer benieuwd binnen enkele maanden naar de toevloed van nog méér illegalen. En hoeveel ‘nieuwkomers’ zich in, zeg maar Beveren of, andere gemeente zullen inschrijven en zich nadien in een stad als Antwerpen zullen vestigen.

  2. Uiteraard is de groene ekster dadelijk op de proppen met ‘Europa’!!!
    Zou dit ekster nu nog steeds niet doorhebben dat wij Vlamingen ons totaal NIETS aantrekken van die lullers in die EU slaapzaal?
    Dat die lullers maar eens beginnen met minstens 50% van het toegeschoven loon in te leveren en dan over het overige belastingen betalen zoals wij ook moeten doen, dan ps hebben ze recht om mee te spreken.

  3. Het kan niet dat iemand die zijn hele actief leven gewerkt en bijgedragen heeft van zijn eigen geld slechts een 1000 Euro terugkrijgt terwijl honderdduizenden die hier nooit ne poot hebben uitgestoken en nooit een eurocent hebben bijgedragen een veelvoud van dat pensioen kosten aan de belastingbetaler.

  4. Ik ben in alle geval niet bereid om ongenode gasten binnen te halen; niet gratis, niet voor € 330, niet voor gelijk welk bedrag.
    Het genoemde bedrag is trouwens een lachertje. ‘Ze’ kennen de weg naar OCMW beter dan gelijk wie en laten zich voor zo’n bagatel niet weerhouden. Ook zullen inderdaad nabije gemeenten de klap moeten opvangen, waarna de heren zich Antwerpwaarts spoeden.
    Lex Molenaar krijgt niet het voordeel van de twijfel. Zijn plat kruiperswerk voor Janssens vergeet ik niet. Indien hij van koers is veranderd en de huidige baas van ‘t stad wil plezieren moet hij dat maar doen. Een echte journalist schrijft de waarheid, ongeacht wie op ‘t schoon verdiep de scepter zwaait.

  5. Geen wonder dat lex de beslissing van nva steunt. Het was verdorie zijn vriendje, zot van A, die dit initiatief nam.
    Gent was toen bereid te volgen. Nu is Gent tegen.

    Moolenaar, hou er mee op jong. Erger kan echt niet.
    Terecht Lex de Sukkelaar genoemd.

Reacties zijn gesloten.