21 gedachten over “Zalig Kerstmis en Gelukkig 2014

 1. Het is voor mij een eer , als eerste de redactie van golfbrekers een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar te wensen . Het is zeldzaam geworden dat
  mensen zich belangloos inzetten , in dit geval , om zijn medemens op de hoogte te houden van “de verborgenheden des volks” ! Uiteraard ook mijn beste wensen aan de reactieschrijvers , mijn gelijkgestemden , die ik als mijn vrienden beschouw ! Ik wens geen zalig kerstfeest ! om onze Islam-lezers niet voor het hoofd te stoten !

 2. Ik daarentegen wens iedereen een zalig kerstfeest en dit met de bedoeling de Islam-lezers wel voor het hoofd te stoten

 3. Bedankt, ook een Zalig Kerstmis gewenst! En hopelijk houden jullie ons volgend jaar nog steeds op de hoogte van het échte reilen en zeilen in Vlaanderen.

 4. Dank aan gans de redactie van golfbrekers en de beste wensen voor het nieuwe jaar… Jullie zijn goed bezig. Het verzwegen nieuws achter het gordijn mag ook eens getoond worden. Gelukkig nieuwjaar.

 5. Al is Kerstmis juist voorbij wens ik toch aan iedereen nog een zalig Kerstfeest en een gelukkig, gezond en voorspoedig Nieuwjaar. Dat Golfbrekers nog lang politiek incorrecte berichten mag brengen, zodat er steeds een oord is waar men eventjes vrij kan ademen, het noorden niet kwijt raakt, de waarheid kan lezen zowel in de artikels als in de reacties. Het is een verfrissing voor de geest die dagelijks moet opboksen tegen het verderf en de leugens waarmee men ons rond de oren slaat en de kruiperige houding van door ons betaalde maar niet verkozen ambtenaren.

 6. Voor de redactie, lezers, reageerders van Golfbrekers een voorspoedig, gezond, en vooral een strijdbaar 2014. Mijn kerstwensen had ik reeds onder een ander item geplaatst. Voor wie ze gemist moest hebben, alsnog Vrolijk Kerstfeest.

 7. Dit is vir my ook ‘n eer om die eerste uit Suid-Afrika te wees om u almal – redaksielede en lesers – ‘n voorspoedige 2014 toe te wens.
  Alhoewel ek my bes doen om aan u ‘n gebalanseerde weergawe van gebeure in my land te voorsien, gebeur daar noodwendig dinge waarvan ek nie bewus is nie, of waartoe ek nie insae het nie.
  Ek weerspieël maar die gebeure van die kantlyn af. Dit is onmoontlik om aan u alles te vertel wat in ons land aangaan.
  ‘n Bekende Vlaming in regse kringe het my eendag gevra:”Waarom skryf u so vaak oor negatiewe dinge. Gebeur daar dan niks positiefs in uw land nie. Ons wil graag ook iets humoristies oor Suid-Afrika lees.”
  My reaksie was toe dat daar sedert 1989 weinig positiewe gebeurtenisse in my land was. Ons is ook nie ‘n nors volk nie. Inteendeel, ons is ‘n humoristiese volk wat ook die mooi en die komiese in ‘n saak kan raaksien. Maar, die geweldige teleurstelling van ons volk in ons leiers was ‘n groot skok vir almal. Ons is mislei, en ons is deur ons eie mense aan ‘n Marxistiese, bloeddorstige, swart regering se genade oorgelaat.
  Na die moord op Dr Hendrik Verwoerd in 1966 in die Suid-Afrikaanse partlement, het die een Afrikanerleier na die ander gekom en alles wat Verwoerd opgebou het, afgebreek.
  In 1990 het Frederik (F.W.) de Klerk die volk mislei deur te lieg en valse beloftes aan die kiesers te maak. Die hele land is net so – op ‘n skinkbord – aan die swartes oorhandig. Hulle (die wit leiers) het nie eers vir ons een hektaar grond eenkant gesit en gesê:”Witman, daar is jou grond, daar is jou eie, soevereine volksrepubliek nie.” Nee, hulle het alles aan die vyand oorhandig, en nou sit ons met niks. Ons is vreemdelinge in ons eie land.
  Aangesien die kiesers nie hul huiswerk gedoen het en ‘n studie van hul kadidaat gemaak het nie, maar vir De Klerk blindelings gevolg het, het byna 2-miljoen van die blanke bevolking van 6-miljoen mense vir De Klerk se “nuwe” Suid-Afrika JA gestem. Sedert daardie dag het ons volk nog net smarte geken. Eenmiljoen volksgenote het uit hul land van geboorte gevlug, terwyl 70 000 (of dalk meer?) deur swart barbare vermoor is.
  Onder daardie omstandighede is dit dus uiters moeilik om positief te dink, en om humoristies te wees. Maar, ek hoop 2014 sal ‘n draaipunt wees, en dat dit met ons volk en ons land beter gaan.

 8. Was niet veel soeps dit jaar, er lag geen sneeuw!!;o(

  Voorts een beter nieuw jaar? Ik twijfel, maar ben nu eenmaal soms !! een zwartkijker!!
  In ieder geval: het allerbeste, en nu metéén!!
  Vandaar wat verstrooiing:

  TAAL – WOORDSPELINGEN

  Ze heeft dikke billen, maar ze zit er niet mee.
  ————————-

  Van mensen die nooit wat geven, daar krijg ik wat van.
  —————————
  De gynaecoloog gaf aan zijn hoogzwangere patiënte volledige persvrijheid.
  ————————————————————–

  Een man maakt je eerst het hof en leidt je dan om de tuin.
  ————————

  Toen ik de prijs van de sla zag, kreeg ik een krop in de keel.
  ———————————-

  De cursus lassen voor beginners is afgelast.
  —————————–

  Bij de slankheidsclub zijn 3 nieuwe leden aangekomen. Maar er zijn er ook 3 afgevallen.
  ————————————

  Een paar maanden na de amputatie van zijn been, steekt deze man reeds op eigen houtje de straat over.
  ————————————

  De situatie van de dakloze analfabeten is niet om over naar huis te schrijven.
  ————————————-
  Een van de twee drielingen vierde op de vijfde van de zesde maand zijn zevende verjaardag.
  ———————————
  Als je niet buiten roken kunt, ga dan maar buiten roken.
  —————————-
  Hij wacht op een levertransplantatie, maar de levertijd is wel 8 maanden.
  ——————————-

  Edelachtbare, als u wilt dat ik rechtsta, zal ik mij daarbij neerleggen.
  ————————————
  Tip voor vakantiegangers: Span je niet in.
  ————————————
  Wat doen weekdieren in het weekend?
  ———————————————
  Bestaan er wegwerpboemerangs?
  ————————————–
  Het grote aantal werkongevallen in de houtzagerij wordt veel te gemakkelijk door de vingers gezien.
  ——————————————–
  Bij de geboorte van hun eerste kind worden man en vrouw op slag ouder.
  ———————————————
  Roken: het blijft een teer onderwerp.
  —————————————-
  Beroepskeuzeadvies: Word bokser, meer kans op slagen.

  • Dit zijn toch wel geweldige interessant om weten en leuk om te debiteren woordspelingen.
   DUW (niet verkeerd verstaan, betekent: dank u wel)

 9. Allee we zijn bijna zover Een Nieuw en Vreugdevol Jaar komt eraan , hopelijk iets vredevoller dat 2013. In ga me stillekensaan klaarmaken want hier in Thailand is het al nieuwjaar als het in Belgie nog maar 18 uur is , dus dat rampjaar duurt bij jullie nog wat langer ! Ik kan maar niet stoppen met jullie al het geluk toe te wensen . Als orgelpunt geef ik het mooist denkbare :
  MOGE UW MOOISTE DAG VAN 2013 DE SLECHTSTE ZIJN IN 2014 ( ik schreef ooit eens bij vergissing het omgekeerde ! het werd mij tenslotte “vergeven” . Tot volgend jaar !
  Rene

  • Maar dan mag dít niet gebeuren, toch om even bij te stil te staan…
   toch eventjes niet goed van
   ——————————————————————
   BOB campagne – KRACHTIGE boodschap !!
   Deze boodschap zou aan iedereen gestuurd moeten worden die autosleutels heeft en ooit in de situatie kan komen, waarin hij onder invloed van drank of drugs zou kunnen gaan rijden. Je zou wel eens een voor jezelf en anderen een incident kunnen veroorzaken, dat jullie leven radicaal veranderd.
   Dit is waarschijnlijk de meest intense commercial die ik ooit heb gezien en ze is goed gemaakt. Zo pakken ze dit onderwerp in Australië aan en misschien moeten we ze daar wel een complimentje voor maken. Als je bij dit korte videoverhaal je ogen al droog houdt, dan ben je er in ieder geval stil van. Het veranderde mijn visie ten aanzien van rijden onder invloed in ieder geval.
   Als door het doorsturen van deze boodschap ergens op de wereld iemands leven werd gespaard vind ik het de moeite waard.
   Klik gewoon op DUI

 10. Vanuit Zonhoven wens ik de voltallige redactie een strijdbaar 2014 en veel schrijfplezier.

 11. Dank voor uw dagelijkse idealistische inzet en waakzaamheid omtrent de verder om ons heen schrijdende poco- corruptie en EURSS-dictaten.
  Wens U een voorspoedig jaar toe !

 12. Het is wat laat, maar ik ben nooit van de vlugsten geweest. Voor de schrijvers van Golfbrekers en alle reageerders wens ik een voorspoedig en gezond 2014!

Reacties zijn gesloten.