YEAH – alliantie van Europese jonge patriotten (3)

YEAH – alliantie van Europese jonge patriotten

Terwijl nationalistische partijen in Europa de handen in elkaar slaan om een stevig euro-kritisch front op te richten, waren de jongerenorganisaties hen al voor: YEAH is een feit.  Als zelfbewuste Europeanen willen zij dan ook een andere toon aanslaan, tegen de slaafse pro EU-propaganda in.
De afkorting YEAH staat voor “Young European Alliance for Hope” en is een samenwerkingsverband tussen de jongeren van het FNJ (Front National de la Jeunesse) uit Frankrijk, de SDU (Sverigedemokratisk Ungdom) uit Zweden, de RFJ (Ring Freiheitlicher Jugend) uit Oostenrijk en het VBJ, de Vlaams Belang Jongeren.

Als derde patriot maken we kennis met Udo Landbauer, (° 12. April 1986) sinds 2012 de nationale voorzitter van de Ring Freiheitlicher Jugend (RFJ). Naast gemeenteraadslid in Wiener Neustadt is hij bij de jongste verkiezingen verkozen in het deelstaatparlement (Landtag) van Nederoostenrijk.

Udo, kan je kort je organisatie voorstellen?

Udo: De Ring Freiheitlicher Jugend is de officiële jongerenorganisatie van de Oostenrijkse vrijheidspartij (FPÖ – Freiheitliche Partei Österreichs). We hebben afdelingen in alle negen deelstaten van Oostenrijk. Daarnaast hebben we nog een 10de regionale afdeling in Zuid-Tirol. De RFJ telt in totaal al meer dan 30.000 leden.

Wat zijn de politieke speerpunten van je organisatie?

Udo: Ons belangrijkste doel is de stopzetting van de massamigratie van gelukzoekers van buiten Europa. De erosie van onze identiteit, de daling van onze welvaart, de nivellering in ons onderwijs en de stijging van de criminaliteit zijn maar enkele voorbeelden van de problemen die het resultaat zijn van de onhoudbare immigratiestromen. Tot voor kort voerde de RFJ deze strijd vooral landelijk, maar dankzij de oprichting van YEAH, kunnen we over de landsgrenzen heen de handen in elkaar slaan — onder andere met VBJ — om deze problematiek ook op Europees niveau aan te kaarten.

Op welke verwezenlijking – als voorzitter van RFJ – ben je het meest trots?

Udo: Ik ben natuurlijk nog niet zo heel lang voorzitter, maar zelf vind ik het feit dat we de kaap van 30.000 leden overschreden hebben in ieder geval een grote stap in de goede richting. Vanaf dat moment hadden we namelijk quasi evenveel leden als de jongerenorganisaties van de Sociaal-Democraten en de Oostenrijkse Volkspartij en streden we dus met gelijke wapens. We konden vanaf dan een tegengewicht bieden aan deze organisaties.

Tenslotte, wat vind je van onze strijd voor Vlaamse onafhankelijkheid?

Udo: Voor mij is dat een uitgemaakte zaak. Net zoals elk ander volk, heeft het Vlaamse volk het recht om over een onafhankelijke staat te beschikken, waar het soeverein beslissingen kan nemen, zonder inmenging van bovenaf. En dat geldt dubbel en dik voor de EU!

Kennismaking via deze video http://kurier.at/video/politik/serie-junge-politik-udo-landbauer-fpoe/26356594

1 gedachte op “YEAH – alliantie van Europese jonge patriotten (3)

  1. Spijtig maar ik denk als een jongere van bijna 70 jaar ,niet meer in aanmerking kan komen voor lidmaatschap . Ik ga toch proberen met een korte broek matrozenpakske , desnoods steek ik een tutter in mijn mond .

Reacties zijn gesloten.