Wurlitzerdromen

Dagenlang in alle media: de dood van Jean-Philippe Smet, enfant terrible ‘Johnny Hallyday’, inclusief psychologische ontledingen allerhande over zijn karakter, de invloed van een ontbrekende vader, en vergelijkend filmmateriaal ‘vroeger en nu’.  De man krijgt quasi een staatsbegrafenis – wat veel wil zeggen over wie er zoal in aanmerking komt voor dergelijke eer.

Ik was nooit een fan van Johnny Hallyday.  Te ruig, te nep, te macho, te weinig zanger, te veel show.  Bevestigend:  Johnny Hallyday, un dieu en Wallonie ignoré en Flandre.  Mia Doornaert werd bijna lyrisch in De Afspraak, toen ze het over haar – en zijn – ‘Tendres Années’ – had. Het lied werd door Johnny Hallyday in het Frans overgenomen in 1963.

Het origineel country nummer werd geschreven door Darrell Edwards, op plaat gezet in 1961 en gezongen door George Jones, ex-echtgenoot van country-icoon “Stand by your man” Tammy Wynette.  U hoort hiervan een opname, waarmee nogmaals bevestigd wordt dat het origineel altijd beter is dan de copie.

Als toemaatje, speciaal voor onze medewerker van Studio Rony, countryfan zoals ik, een duet van George Jones en Tammy Wynette over de vergankelijkheid van ‘eeuwige’ liefde en gouden trouwringen: ‘Golden Rings’.

Hou jullie warm!

Lieve groet van jullie Lolita

 

1 gedachte op “Wurlitzerdromen

  1. Een extra bedankje voor het toemaatje.
    En wat Johnny Hallyday betreft: je hebt 200% gelijk.

Reacties zijn gesloten.