Wurlitzerdromen

In de jaren die aan de Britse muzikale invasie van de VSA vooraf gingen, was Pat Boone de enige zanger die kon concurreren met de alom tegenwoordige Elvis Presley.
Pat Boone, afstammeling van de Amerikaanse volksheld Daniel Boone,  supporter en verdediger van de huidige Amerikaanse president Trump, was de tegenpool van de wilde Elvis Presley, de ideale schoonzoon, haartjes perfect gekamd, een lieve glimlach, witte daim schoenen, gekleed pak en bijhorende das. Zijn muziek was veilig, niet bedreigend, beschaafd, geschikt voor alle leeftijden. Hij maakte “zwarte” muziek salonfähig voor de blanke platenkopers.

Bernardine FilmPoster.jpeg“Love letters in the sand”, de onvergetelijke klassieker van Pat Boone uit het jaar 1957. Zeven weken op één in VS in 1957 en bij ons op twee. Hij behaalde hiermee een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 1 miljoen individuele plaatjes. Het lied komt uit de film “Bernardine“, een muzikale film geproduceerd door de Fox Studio’s als antwoord op de succesrijke Presley films.

Het origineel op 78 toeren was in 1931 ook al een succes; u hoort het orkest van Ted Black en een gezongen refrein van ene Tom Brown.

Liefs van jullie Lolita