Wurlitzerdromen

Lang geleden, toen er pas sprake was van gastarbeiders en  ‘vluchtelingen’ nog moesten uitgevonden worden, zong Freddy Quinn ‘Heimatlos‘.  Hij was ook in Vlaanderen een grote meneer, die Freddy.  Antwerpen was hem niet vreemd, al wist toen geen hond hoe hij hier ooit verzeild was geraakt.

In het Nederlands klonk het lied “Zonder thuis”.  Als u het mij vraagt, een flauw afgietsel van het origineel.  Meer bij Freddy Quinn Archiv.

Liefs van Lolita

Wurlitzerdromen

5 gedachten over “Wurlitzerdromen

  1. “Zonder thuis” is gezongen door een zekere Freddy, maar zéker niet door Freddy Quin… vergelijk maar eens de “clip van Golfbrekers nù” met de warme timbre in de stem op de clip van “Angeltjes” (helaas, alweer véle jaren terug).
    Overigens, géén ènkel ernstige platenfirma zou het aangedurft hebben om een “erzats-Freddy Quinn” uit te brengen, dààrvoor was zijn stem véél te bekend in de oren van de luisteraars.

  2. Freddy wist ook niet meer hoe hij hier verzeild was geraakt… met zijn wondermooie en warme heimatliedjes.

  3. Ware ik een “Hollander” geweest, geachte Redactie, dan zei Fikken bij het lezen van Jullie reactie: “Nou breekt mijn klomp”.
    Ofwel, zoals Jullie denken, ligt “het” aan de ouderdom van dié plaat, ofwel lag het aan de verzwakking van Freddy Quinn’s stem (zielig als men nog wil publiekelijk optreden als men oud geworden is)–>Terwijl nochtans, volgens Jullie laatste (blauwe verwijzing) “het” reeds gebeurde in… 1956 (!) … dan moet Freddy, de avond voor de opname, een flink stuk in z’n kraag gehad hebben. 🙁

Reacties zijn gesloten.