Wurlitzerdromen

Vandaag, per uitzondering, een lied dat weliswaar grijs gedraaid werd, maar dan uiteraard niet van deze zanger(es).

Iedereen kent ‘Are you lonesome tonight?’ van Elvis Presley.  Weinigen weten dat het originele nummer gezongen werd in 1927 door zowel Charles Hart als door mevrouw Vaughn De Leath.

Charles Hart had hogere ambities dan een croonercarrière.  In 1925 toog hij naar Duitsland om een opera-opleiding te volgen.  Na zijn terugkeer zou hij nog wel populaire liedjes opnemen, maar had de smaak van klassieke muziek te pakken.  Op 9 mei 1927 werd “Are you lonesome tonight?” geperst. .  Nadien gaf hij de voorkeur aan opera en musical. Toen zijn zangstem het begaf, schakelde hij over op toneel.

Bij Wikipedia vernemen we meer over Vaughn De Leath:   Leonore Vonderlieth, artiesten- naam Vaughn De Leath, (Mount Pulaski, 26 september 1894Buffalo, 28 mei 1943) was een Amerikaanse zangeres die populair was in Amerika in de jaren twintig. Ze was mogelijk de eerste vocalist die croonde en ook de eerste die live zong op de radio. Een van haar hits was “Are You Lonesome Tonight?“, later onsterfelijk gemaakt door Elvis Presley. Tegenwoordig is ze zo goed als vergeten.

Lees verder…

Ik plaats beide versies uit 1927, al blijf ik de voorkeur geven aan Elvis.

Lieve groet van jullie Lolita

 

1 gedachte op “Wurlitzerdromen

  1. De originele tekst (lyrics) is geschreven door Roy TURK. Familie van de alom geprezen Prezes Erdogan?

Reacties zijn gesloten.