Wurlitzerdromen

crosley_wurlitzer_1015_jukebox_thumbWurlitzerdromen

Benedetto Arico (Palermo, 24 april 1953 – aldaar, 19 oktober 2010), bekend onder zijn artiestennaam Bino,  studeerde aanvankelijk architectuur om het bedrijf van zijn vader over te kunnen nemen, maar later overtuigde hij zijn ouders ervan dat hij er geen belangstelling voor had en hij besloot uit Italië te emigreren.

Hij reisde in 1975 naar het noorden, en kwam in 1978 in Hamburg aan. Producers in deze stad gaven hem als zanger een kans door hem het lied Mama Leone, waarvan de Duitstalige versie geschreven was door Drafi Deutscher, in het Italiaans te laten zingen. Datzelfde jaar nog behaalde hij met dit nummer een hoge plaats in de hitparade, zowel in Duitsland als in Oostenrijk en andere landen. Zowel de Duitstalige versie als de Italiaanse werden succesvol, en de laatste behaalde zelfs de eerste plaats.
Later ging Bino op het Spaanse eiland Mallorca wonen.
Bino overleed uiteindelijk op 57-jarige leeftijd aan een hersentumor in zijn geboortestad Palermo op Sicilië.

Un abbraccio e baci

Lolita

2 gedachten over “Wurlitzerdromen

  1. Lolita is ons duidelijk aan het verwennen met twee succesnummertjes uit onze jongelingenjaren…als dank mijn ode aan Lolita op de muziek van West-Side story……..The most beautiful name I’ve ever heard ……Lolitaaa Lolitaaaa

Reacties zijn gesloten.