Verboden hemdjes

Adidashemdjes uit de rekken

Na een seksismeklacht heeft Adidas beslist een t-shirtcollectie, ontworpen voor het wereldkampioenschap voetbal, uit de verkoop te halen.
Het hemdje met opdruk «I love Brazil», waarbij  het woord «love» als een hartje met de vorm van een vrouwenachterwerk gesymboliseerd werd,  zal na protesten niet meer verkocht worden.

Ook het hemd met de opdruk «Lookin’ to Score»,  (twee mogelijke vertalingen: “Ik wil sex” of in voetbaltaal “Ik wil een doelpunt maken”) mag niet meer verkocht worden.

De Braziliaanse toeristische dienst vond dat dit niet door de beugel kon omdat hij paal en perk wil stellen aan het sekstoerisme.  Alsof de opdruk op hemdjes zoiets kan verhinderen.

Wij melden u dit zodat u zich in eigen land kan bevoorraden met toegelaten supporterskledij.

Huffington Post

3 gedachten over “Verboden hemdjes

  1. Uiteraard werd dat T-shirtje verboden want de ontwerpers verstoorde het evenwicht . Enkel de vrouw werd in de bellangstelling gebracht door haar achterwerk als symbool te gebruiken in een hartje . De man bleef op de achtergrond. Waarom geen T-shirtje met het voorwerk van de man , ge kunt zelfs met een kleine manipulatie daar een perfect hartje van maken tenminste met een bocht van 180 graden .

    • René, elk goed idee wordt door ons gewaardeerd, maar pas op je tellen dat je niet begint te concurreren met Studio Rony.

  2. Mijne smoking lag al klaar om voor de belgische ploeg te gaan supporteren. In 3 keren dan nog wel. Vandaag niet, morgen niet, nooit niet.

Reacties zijn gesloten.