Turkije steunt I.S.

Voormalig NAVO-commandant, generaal Wesley Clark, geeft zijn mening n.a.v. het neerschieten van de Russische jet door Turkije:

“Generaal, u suggereert dat Poetin gelijk had met zijn bewering dat ISIS door Turkije gefinancierd wordt.”

“Er wordt al lang vermoed dat Turkije op de een of andere manier ISIS (Noteer: hij spreekt over ‘ISIS’ en niet over het poco ‘Daesh’ dat Obama gebruikt) ondersteunt.  We weten dat ze mensen over de grens helpen, die, via Turkije ISIS willen vervoegen. Iemand koopt de olie die ze verkopen.  Het komt ergens terecht.  Het lijkt er sterk op dat dit via Turkije gebeurt.”

 

 

10 gedachten over “Turkije steunt I.S.

 1. Een brief van pater Daniel Maes uit Syrië, vandaag verschenen in ‘t Pallieterke. Een man ter plaatse die hier al een forum kreeg.

  Pallieterke,

  Aanslagen in Parijs. Hoe precies? Wie zit er allemaal achter? Geeft niet. Frankrijk is in oorlog. Noodtoestand. Iedereen solidair. Weer een stap dichter bij het eigenlijke doel: de massa mobiliseren voor een totale oorlog. Het doden van honderdduizenden onschuldige Syriërs, waar de Franse politiek meer dan vier jaar lang volop aan meegewerkt heeft, hoeft geen aandacht te krijgen, want dat is al een volbrachte taak. Nu moet het viersporenbeleid tegen de terreur van het Franse regime geprezen worden. Als donquichots komen ze bovendien nog in Syrië ‘helpen’. De nuchtere werkelijkheid is dat de Russen, de Iraniërs en Hezbollah, samen met de Syrische regering, de enigen zijn die het terrorisme daadwerkelijk bestrijden. Omdat de anderen niet willen dat de geldstroom naar Daech (de stoottroepen van het Westen) afgesneden wordt, heeft Rusland vorige week alvast 500 van hun citerne-vrachtwagens vernield. En Rusland zal zijn werk voortzetten, met de dankbare steun van het Syrische volk.
  Allen die niet meewerken met Syrië en deze coalitie, blijven de terroristen steunen en zullen eens thuis de rekening gepresenteerd krijgen.
  De Islamitische terreur is aan zijn triomftocht in Europa begonnen, totdat er geen ‘euro’ en geen ‘pa’ meer overschiet. Of het zover komt? Hopelijk niet, Europa moet dringend zijn wortels herontdekken en radicaal een authentiek christelijk leven beginnen.

  • Hahaha! ‘Een authentiek christelijk leven beginnen’! Op welke planeet leeft die pater? Dan zullen we eerst de paus en zijn ganse clerus moeten afzetten, want die zijn vooral geinteresseerd in moslims en de islam.

   • @ Frans:
    1. Het gebeurt wel meer dat u christelijk verwart met Rooms Katholiek. Katholieken zijn inderdaad (ook) christenen maar christen en christelijk zijn géén synoniemen voor katholiek!
    2. De basis van het genoemde “authentiek christelijk leven” zijn de 10 geboden. In deze 10 geboden wordt er met geen woord en zelfs geen letter gesproken over paus en clerus. (Tenzij er natuurlijk, net als van de Duitse grondwet, voor u een aparte versie van die 10 geboden bestaat…) 😉

    • De protestanten en de anglicanen zijn minstens even erg. De enige nog conservatieve christenen zijn de orthodoxen.

    • @ Ropie

     het christendom is alle andere levensbeschouwingen verre de baas en niet alleen in de moraal, omdat alleen het christendom -althans in het Westen – caritas, verzoening, liefde en verloochening van de eigen wil predikt, maar tevens in de dogmatiek die niet alleen naar de rede moet beoordeeld worden maar een middel is waardoor het volk waarheden bijgebracht kunnen worden die anders volkomen onbereikbaar zijn.

     • Een ideaal recept voor zelfvernietiging, zo blijkt nu, daar geen rekening gehouden met een uiterst agressieve concurrent, de islam.

 2. Opgelet: alle Turkse mannen in Europa hebben in principe hun legerdienst verplicht volbracht in …Turkije (Tenzij ze zich voor veel geld vrijgekocht hebben). Als T dus de oorlog verklaard aan alle landen die IS aanvallen, en hun reservetroepen mobiliseren, kunnen wij hier volkomen wettelijk door ‘onze’ turken aangevallen worden.

 3. Onze imams veroordelen de terreur van IS, die heeft niets met de islam te maken. Dan vraag ik me toch af waarom ze geen fatwa uitspreken tegen die terreur. Ooit deden ze het tegen Rushdie waardoor de korantrouwen het recht hadden om hem voor de troon van Allah te brengen. Korantrouwen verstaan een fatwa. Als de imams die nu uitspreken tegen IS dan zouden de liefhebberijen van IS moeten ophouden en de aanhangers voor diezelfde Allah moeten worden gebracht.
  Intussen steunt sultan Erdogan de kalief al Bagdadi. Wat voor mij een raadsel is. De sultans van het Ottomaanse rijk hebben voor zich steeds de beide titels opgeëist. De sultan is de wereldlijke titel, vergelijkbaar met een koning of keizer die over zijn onderdanen heerst. De kalief is de heerser over het geloof of de aanvoerder ervan die zich laat verheerlijken door al de gelovigen.
  Zou Erdogan al Bagdadi nu steunen om hem later een mes in de rug te steken en de titel af te pakken?

Reacties zijn gesloten.