Paardrijden is racistisch

Naar verluidt kunnen donker gepigmenteerden geen rijhelm vinden die past. Niet dat ze een dik hoofd hebben, maar sinds ze hun zwarte identiteit voluit omarmen hebben er nogal wat een eerder omvangrijk kapsel. Zo’n rijhelm is daar niet op berekend. Hij moet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Als zo’n helm meer ruimte biedt aan het afrokapsel, dan wordt de veiligheid niet langer gegarandeerd omdat de pasvorm niet overeenkomt met het hoofd.

Kunnen ze dan geen helm maken met genoeg plaats voor de afro-trots? Ja, dat kan, maar dan moeten de producenten door heel de procedure gaan om hun helm goedgekeurd te krijgen en dat is niet voor de hand liggend. Wegens… te weinig interesse; ergo: niet rendabel.

Waaruit de donker gepigmenteerden dan concluderen dat de ruitersport in hoofdzaak een sport is van en voor blanken. Dat ook blanken hun kapsel moeten aanpassen aan een helm heeft blijkbaar nog niemand uitgelegd gekregen.

Naast paardrijden vormen o.a. de motorsport, skiën en ijshockey ook een probleem voor de afro-kapselmens.

Bij nader onderzoek blijkt dat de afro-haardos wel degelijk in of onder de helm past, maar… de drager wil dat zijn/haar kapsel niet plat tegen het hoofd gedrukt wordt en er even weelderig uitziet als vooraleer de helm gedragen werd.

Ter illustratie van de problemen:

NY Times