Ontwikkelingsland?

België is het zevende meest onwetende land ter wereld, volgens de studie “The Perils of Perception”(volg bruggetje) van Ipsos Mori.

Mexico staat op 1, Nederland op 19, de VS op 24. Het gaat over onwetendheid betreffende de maatschappij in het land. Bij nazicht is de slechte score van België vooral te wijten aan het antwoord op de vraag hoeveel procent van de bevolking op het platteland woont. De Belgen denken 38%, de werkelijkheid is 2% (volgens de Wereldbank). Definitie van platteland in de vraagstelling: “buiten een grote gemeente of stad”.

Waarschijnlijk ligt het resultaat aan de perceptie van bv. een Antwerpenaar, die vindt dat alles buiten ‘t Stad parking of platteland is, terwijl de Wereldbank andere maatstaven hanteert.  Bv.  Turnhout, Herentals, Diest, Geraardsbergen, Aalst maken geen deel uit van het platteland, terwijl een (groot)stedeling (sic) deze in het beste geval als gemeenten of dorpen op het platteland beschouwt.    Waarmee we niet willen veronderstellen dat het land b tot de top 5 der ‘wetende’ landen behoort.

 

 

1 gedachte op “Ontwikkelingsland?

  1. “buiten een grote gemeente of stad”: Dank zij onze unieke lintbebouwing grenzen alle gemeenten quasi aan mekaar en is er idd geen platteland meer over.

Reacties zijn gesloten.