Moederrol een halve eeuw geleden

De VPRO zond in de reeks “Andere tijden” op 14 mei 2000 volgende reportage uit over de moederrol en de plaats van de vrouw in de maatschappij zowat een halve eeuw geleden.

2 gedachten over “Moederrol een halve eeuw geleden

  1. Alweer een kaakslag voor de islam. De vrouw eren , in de bloemekes plaatsen of ze nu moeder is of niet. Is de vrouw voor de islam geen minderwaardig wezen. Is het niet meer als normaal dat een goede Allah believer geen handen drukt van dergelijke ondergeschikten of aan dezelfde tafel plaatstneemt met een inferieur wezen .Laten wij onze moeders eren zoals vijftig jaar geleden toen onze maatschappij nog niet werd vergiftigd door achterlijke culturen en idem politiekers , die hun steun geven aan die gedrochten en anderzijds ook hun moeders eren , wat voor mij een toppunt is van schijnheiligheid

  2. ik heb het filmpje helemaal uitgekeken, vroeger hadden wij de Boerinnenbond, en nu hebben we o.a. de Zilveren Passer en Markant, alles is geautomatiseerd dat wel , maar is er eigenlijk veel veranderd, ik weet het niet.
    En wat dat proces betreft in Djakarta, twee maten en twee gewichten, onrechtvaardig en zwaar politiek gekleurd, dit kennen wij helaas nog steeds maar al te goed.

Reacties zijn gesloten.