Kwetsend “Man”hattan

Tucker Carlson weet niet wat hem overkomt als een linkse troela stelt dat het woord Manhattan kwetsend is voor degenen die zich niet tot het mannelijke geslacht rekenen. Volgens Wikipedia zijn het dronken Indianen degenen die verantwoordelijk zijn voor de naamgeving.

“Naam: Er bestaan diverse verklaringen van de naam Manhattan. Soms wordt beweerd dat Manhattan genoemd is naar de Manna-Hatta-indianen die op het eiland gewoond zouden hebben. Ook wordt gezegd dat Mannahatta in het dialect van de Lenape-indianen Eiland met de heuvels of Eiland met (de) vele heuvels zou hebben betekend. Volgens een andere overlevering zou Manhattan van het Delaware– en Mohikaans-indiaanse woord Manna-ha-ta afstammen, wat zoveel betekent als Plaats van dronkenschap. In 1609 zou Henry Hudson, als Engels zeevaarder en ontdekkingsreiziger in dienst van de VOC, een aantal indiaanse opperhoofden in zijn scheepshut hebben uitgenodigd en hen dronken hebben gevoerd. Deze twee stammen doopten het gebied hierna “Manahachtanienk”, het eiland waar wij ooit dronken zijn geweest.[2]

We hebben woorden beginnend met “man” ingetikt en vinden er nogal wat die allemaal volgens de wokegekken zouden moeten verboden worden. Zoals: manifestation, manipulability, manoeuvres, manicure, manager… en vele andere. Klik hier.

En dan heb je nog woorden met “man” in een andere lettergreep. Zoals het woord “woman“…

En in het Nederlands zouden woorden als “mansarde, manifest, manziek, mandoline e.a.” moeten geschrapt worden wegens het onnoembare leed die zij bezorgen aan de wokegekken. Klik hier.