‘Ja! Vlaanderen, Schotland, Catalonië’

Wetstraatbastards

Voorzitter Wim De Wit in zijn toespraak op de IJzerwake:

De zesde staatshervorming is een stap op weg naar de ‘ultieme vergrendeling’, die enkel kan doorbroken worden door uit de Belgische grondwet te stappen. Daarom moet Vlaanderen na de verkiezingen van 2014 resoluut zijn eigen weg gaan en zo snel mogelijk een Vlaamse regering vormen.

De voorzitter riep de Vlaams-nationale partijen op nu meer dan ooit hun verschillen opzij te zetten en een gemeenschappelijke strategie te ontwikkelen die leidt naar een onafhankelijk Vlaanderen. “Wat houdt het Vlaams parlement tegen om buiten de grondwet te treden en de ondemocratische grendels op te zeggen en tegelijkertijd de eindige zinvolle onderhandelingen aan te vatten, die over een definitieve en ordelijke opdeling van het Belgische wangedrocht?”,
Hij waarschuwde voor de islamisering van de Vlaamse steden. “Voor niets minder dan een reconquista moeten wij gaan, de herovering van Europa door de Europeanen.” Door de staatshervorming wordt de geldstroom vanuit Vlaanderen niet ingeperkt, maar verder uitgebreid.

Gastspreker Jürgen Constandt van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds goed voor honderdduizend leden:  Door de zesde staatshervorming wordt slechts 13 procent van de totale enveloppe van 90 miljard euro overgedragen. “Bovendien wordt de kinderbijslag geregionaliseerd, en niet gecommunautariseerd, waardoor onze band met de Vlaamse kinderen in Brussel wordt doorgeknipt. In de ziekte- en invaliditeitsverzekering worden vooral elementen van de ouderenzorg overgedragen, goed wetende dat Vlaanderen hier op termijn wel een ‘ontvanger’ zou kunnen worden. Vlaanderen verdient zijn eigen sociale zekerheid, een evidentie, wat met groot applaus beaamt werd omdat dit ook de logica zelve is.

Ijzerwake 2013

Eén gedachte over “‘Ja! Vlaanderen, Schotland, Catalonië’

  1. Een zeer goede speech van voorzitter De Wit. Ik had een meer afgezwakte rede verwacht om de NVA te plezieren, doch het werd een geanimeerde tot op de bot, ondanks de aanwezigheid van enkele nieuwkomers van de NVA.

Reacties zijn gesloten.