7 gedachten over “Het monetaire monster

 1. Daar heeft mijn kleinzoon van bijna achttien véél over te vertellen, en zijn redeneringen zijn juist, hoe je het draait of keert!
  Vroeger – héél lang geleden – werd in natura betaald!
  Wat stellen die cijfers heden ten dage nog voor?! Die papieren en virtuele cijfers hebben enkel maar onvrede en geldbejag met zich meegebracht.Er is daaruit véél onvrede onstaan!

  • en…hij heeft veel ruggengraat, tot spijt van diegenen die menen te moegen stellen dat hij er géén heeft! Dit even ter inlichting aan het adres van de auteur van die negatieve uitingen!

 2. Vergeet ook niet Karel Van Mierst, die een pion was van Godmann Sachs, tot hij in zijn boomgaard van de ladder viel. Dit is echter wel de officiële versie.

  • Beste Zita
   Wij kunnen ons niet herinneren dat er een reactie van u niet geplaatst werd. Eigenlijk begrijpen wij het niet goed: we ontvingen gisteren om 18.30 u en 18.33 u twee reacties van u op “Het Monetaire Monster”. Misschien gaat u ervan uit dat wij dag en nacht aan onze pc zitten, maar dat is niet zo. We hebben tenslotte ook nog een familieleven, een engagement in de Vlaamse Beweging en werkzaamheden. Dus werden de twee genoemde reacties, na het opstarten van de pc, het is nu amper 07.17 uur, vanochtend gelezen en op Golfbrekers geplaatst.
   mvg

 3. “Het enige wat je als spaarder kan doen om je spaargeld tegenwoordig veilig te stellen is fysiek (geen ETF’s!) zilver of goud (of andere waardevaste producten) te kopen en zo je geld aan het wankele geldsysteem te onttrekken.”

  Dit heeft wel het nadeel dat je dit goud of zilver veilig moet kunnen opbergen, thuis in een safe bvb, die dan weer kan gekraakt of gestolen worden.
  Verder dacht ik dat men niet zomaar goud of zilver, in bullion, kan aankopen. Ik ben hier niet volledig zeker van maar dacht dat dit verboden was.

  Voor de rest is dit een zeer goede analyse van de situatie en het toont nog maar eens aan dat er in feite niet veel veranderd is in de wereld, alleen de manier van “stelen” en uitbuiten is door de gebruikte systemen voor het merendeel van de bevolking totaal omfloerst en onzichtbaar geworden.

  • Het toont bovendien aan dat er bij het VBJ jongeren zitten die kunnen analyseren. In de ‘kwaliteitspers’ komt dit nooit aan bod. Die wil slechts een negatief beeld van de partij ophangen. Inhoudelijke thema’s worden voorbehouden voor de bevriende partijen van de rode media. Als een groene of een rode jongen een eenmansactie voert tegen geweld, dan staan minstens twee cameraploegen en een meute pennenlikkers gereed om ons over dit wereldschokkend nieuws in te lichten.

Reacties zijn gesloten.