EU wil tankbestendige straten (+ video)

Afbeeldingsresultaat voor EU Panzer cartoonDe EU-Commissie wil dat tanks sneller door de EUropese straten kunnen rollen.  Straten, bruggen, sporen moeten op de Russische dreiging voorzien zijn.
Immers, sinds het Oekraïneconflict – wie is er trouwens begonnen? – voelen zich de Baltische staten door Moskou bedreigd.
Volgens het plan van de EU-Commissie moeten tegen volgend jaar alle straten, bruggen en sporen op hun militaire duurzaamheid gecontroleerd worden.  Men is zich in de EU-cenakels plotseling gaan realiseren dat zware en lijvige militaire voertuigen niet overal kunnen passeren.
Antwerpen – binnen de ring – is vrijgesteld.  De tanks mogen er sowieso niet binnen wegens het luchtvervuilingsverbod.  En in Gent zijn binnenkort hoogstens bakfietsen toegelaten.
En… wat met het Antitank-kanaal?  Wordt dat uitgebaggerd?  Moeten de hengelaars elders hun lijntje uitgooien?

Eén gedachte over “EU wil tankbestendige straten (+ video)

  1. Dit heeft volgens mij niets met de Grote Boze Russische Beer te maken. De EUSSR wil het Tienanmen-gehalte van onze bruggen en wegen testen, voor het geval ze pantservoertuigen moeten inzetten tegen het ongehoorzame burgertuig dat in opstand komt.

Reacties zijn gesloten.