EU neemt drastische maatregelen tégen migrantenstroom

De Macedonische politie laat sinds afgelopen weekend duizenden migranten het land binnen zodat ze hun weg naar Servië en uiteindelijk West-Europa verder kunnen zetten.

De Europese overheid ziet hun komst niet zitten, en heeft daarom vannacht in allerhaast alle wegwijzers richting Servië laten omdraaien. Door die ingreep komen vluchtelingen die zich op de borden oriënteren uiteindelijk gewoon terug in hun land van herkomst uit.
De beslissing kwam er met spoed nadat de Macedonische politie besloot om de vluchtelingen die blijven toestromen aan de grens tussen Griekenland en Macedonië niet meer tegen te houden. De vluchtelingen komen meestal uit landen als Syrië, Irak of Afghanistan en willen via Macedonië en Servië naar Hongarije en de rest van de Europese Unie.

Om hun doortocht naar het rijke Westen te verhinderen, hanteert Europa nu een primitieve maar naar het schijnt doeltreffende tactiek: ze vroegen Macedonië en Servië om alle wegwijzers richting Noord- en West-Europa om te draaien zodat vluchtelingen die ze volgen steeds Zuidelijker gaan, terug naar Syrië, Irak en Afghanistan.

De beslissing is volgens Europa perfect legaal en niet discriminerend, want “elk land mag beslissen hoe het zijn wegwijzers plaatst. In het Verenigd Koninkrijk rijden ze bijvoorbeeld ook al sinds jaar en dag links, in de verkeerde richting dus, en geen haan die daar naar kraait,’ aldus de Europese Raad.

Met dank geleend bij TV Olen

3 gedachten over “EU neemt drastische maatregelen tégen migrantenstroom

  1. Ook voor Calais is er een oplossing: de moslims moet simpelweg worden wijsgemaakt dat Calais niet bestaat; op de wegwijzers staat immers: ‘Pas de Calais’ – geen Calais dus.

    • hahaha fijn grapje Frans,zo kende ik een bruine fam.uit Olen wilden ‘n dagje naar de Vlaamse kust,kwamen in Knokke aan en zagen ‘t plaatje v/d straat”zeeweg”oei ,dan rijden we naar de bossen ,ze kwamen in Pulle ,zagen een plaatje met “bosweg”!oeijoei, , we zullen maar trug naar huis rijden zeker en de dag was om 😉

  2. Spijtig dat het onder “humor” staat geschreven . Ik dus kan veronderstellen dat het een grap was . Alhoewel wegwijzers plaatsen , richting Saoedi maar dan aanduiden als “den efteling” Voor Turkeye “Disneyland” en Iran “Het land van OZ ” waar Judy Garland je opwacht ! toch een gunstig resultaat zou hebben !

Reacties zijn gesloten.