Egypte wordt geplaagd

Reusachtige sprinkhanenplaag van Bijbelse omvang teistert Egypte

sprinkhanen2

Nauwelijks drie weken voor Pasen, wordt Egypte momenteel getroffen door één van de… “Tien Plagen van Egypte.” Op zaterdag 2 maart 2013 is een reusachtige zwerm van wellicht 30 miljoen sprinkhanen neergestreken op de akkervelden van Gizeh en Kaïro en vreten het hele land kaal. Sprinkhanenplagen in Egypte zijn in deze tijd van het jaar niet ongewoon, maar zo ‘n zwerm als deze is dat beslist wel. Kijk vooral door tot 1′ dan zal u ontsteld zijn door het kabaal dat een dergelijke zwerm sprinkhanen maakt.

Voor de religieuzen onder de fans van deze blog heb ik deze apocalyptische tekst uit de Bijbel opgediept, als het ultieme bewijs (ahum…) dat de Arabische Lente in Egypte reeds duizenden jaren geleden is begonnen en de Joden van toen er toch wel een ietsiepietsie mee te maken hadden.

Uit Exodus 10: 3-7: De Achtste Plaag: de Sprinkhanen:

“Mozes en Aäron gingen naar de farao en zeiden tegen hem: ‘Zo spreekt de HEER, de God van de Hebreeën: Hoe lang nog blijft u weigeren om voor Mij te buigen? Laat mijn volk gaan om Mij te vereren. Als u weigert om mijn volk te laten gaan, zal Ik morgen sprinkhanen over uw grondgebied laten komen. Ze zullen de oppervlakte van het land zo dicht bedekken dat er geen land meer te zien is. Wat na de hagel is overgebleven, zullen zij verslinden; alle bomen buiten op het land zullen ze kaalvreten. Uw huizen, de huizen van al uw hovelingen en die van heel Egypte zullen er vol van zijn. Uw vaders en uw verre voorvaderen hebben, zolang zij in het land wonen, nog nooit zoiets gezien, tot op de dag van vandaag.’ Mozes draaide zich om en ging bij de farao weg. Nu zeiden de hovelingen van de farao tegen hem: ‘Hoe lang moet die man nog een struikelblok voor ons zijn? Laat die mensen toch gaan om de HEER hun God te vereren. Ziet u niet dat Egypte ten onder gaat?”

Bronnen:

Israel Today Nederland: Sprinkhanenzwerm van Bijbelse omvang treft Egypte

Israel Daily Picture: Are the Locusts Returning? The Plague of Locusts of 1915 was of Biblical Proportions

Marnix

 

2 gedachten over “Egypte wordt geplaagd

  1. Verdomme het is net hetzelfde geluid als dat wat komt vanaf die minaretten of hoe ze die torens ook mogen noemen, hetzelfde fataal kabaal en dezelfde plaag.

  2. Na deze sprinkhanenplaag nog de negen andere plagen .De kans is dan groot dat Morsi de ongelovigen met rust laat en zijn politieke Koran een toontje lager doet zingen

Reacties zijn gesloten.