Dienstmededeling

Afbeeldingsresultaat voor kleinkind spreukenU zal ons een week moeten missen.  We hebben het beloofd. Ons kleinzoontje komt logeren en we hebben op ons eerste communiezieltje moeten beloven dat onze aandacht door niets – vooral niet door de pc – zal afgeleid worden het intens genieten van ons kleinkind.

Dus geen Golfbrekers, geen pc, geen politiek gedoe, maar wel samen uitgebreid ontbijten, spelletjes spelen, liedjes zingen, knutselen, filosoferen, gaan zwemmen, wandelen, fietsen, plannen maken.   Deze leeftijd komt nooit meer terug.  Niet de zijne, niet de onze.

Dus, lieve mensen, een week lang: ‘eigen volk eerst’.

FVE

14 gedachten over “Dienstmededeling

 1. Uit ervaring weet ik wat een kleinkind kan betekenen. Niemand heeft enig recht om dit geluk van kleinkinderen met hun grootouders in vraag te stellen. Al de rest is,per slot van rekening, van weinig belang.
  GENIET ERVAN !!!

 2. Geniet met volle teugen van jullie kleinkind, leg hem maar goed in de watten. Volledig akkoord “eigen volk eerst.” 🙂

 3. Alhoewel 1.000 % onmogelijk kàn… Hebben Jullie, geachte Redactie, een “enorm-groot gelijk”: geniet maar (liefst maximaal) van de komst van Jullie kleinkind.
  Helaas, de weersvoorspellingenn voor volgende week doen enigszins de wenkbrauwen fronsen, maar… het is wél aan Jullie om er “het beste van te maken”.
  Jullie “fans” zullen er niet van sterven om één weekje Golfbrekers te moeten derven.
  Fikken.

 4. Over de taal van het eigen volk.

  Las in het dagboek van J. en E. Goncourt.

  “Woensdag 3 april 1895
  Bezoek van Zilcken, de Hollandse etser die naar Parijs is gekomen om een drogenaald prent van mijn gelaat te vervaardigen.
  Hij vertelde van een artikel dat een met hem bevriend schrijver aan mij had gewijd, een artikel dat ONMOGELIJK in het Frans vertaald kon worden, omdat het Hollands (sic) veel rijker is dan het Frans en vijf of zes uitdrukkingen heeft om iets weer te geven dat bij ons maar op één manier kan gezegd worden.”

  Zo, nu hoor je het ook eens van een ander.

  • Nochtans, lieve Anna, is het in ‘t françoistjes mogelijk om zodanig de woorden te kiezen… dat men iemand kan uitschelden voor “rotte vis”, èn toch doet klinken alsof het een complimentje is.

 5. Ik denk dat het afgelopen is met golfbrekers het bericht dateert van 26 juni en we zijn reeds 5 juli….spijtig …..
  Ik dank in ieder geval de redactie voor hun belangloze inzet

  • Inderdaad, René, toen we opnieuw de pc ‘mochten’ opstarten, bleek dat onze identiteit (IP) verdwenen was. Foetsie. Weg. Niet terug te vinden. Heel raar. We konden mails lezen en sturen – hoewel eerder traag -maar surfen bleek onmogelijk. Virusscan en alle andere oplossingen geprobeerd. Uiteindelijk Telenet ingeschakeld. Die konden vanop afstand ook niet oplossen, stuurden uiteindelijk een technieker. Die vond… niets. Modem was in orde (nieuw sinds 2016 ), internet werkte perfect op zijn pc, op de tablet, op de mini-pc… en hij bevestigde dat er met onze pc ook niets mis was.
   Merkwaardig was dat dit fenomeen ook al gebeurd was na onze vakantie in Italië. Maar dan uitsluitend met het beheer van Golfbrekers, niet met andere webstekken. Vanop afstand kon de beheerder van de server dit rechtzetten. Nu dus niet.
   Gisteravond laat – hoera – slaagde zoonlief erin na lang tokkelen, programma’s uitzetten, herinstalleren en via andere software omwegen, terug een IP te bemachtigen. Hoera. We zijn er weer.

Reacties zijn gesloten.