Dienstmededeling

redactieAls jullie dit lezen zitten wij in een vliegtuig naar Korfoe.  2 weken lang de toerist uithangen.  Wij keren terug naar het avond-, moeder- en vaderland om er nadien met fris gemoed weer in te vliegen.

We zullen jullie héél erg missen.

Florent Van Ertborn & co.

 

 

20 gedachten over “Dienstmededeling

 1. Vèr van te willen commentaar te leveren, doch, is het wél wijs om “naar het zuiden” op vakantie te trekken op een ogenblik dat de meeste toeristen nu liggen te “puffen van de hitte” aan onze Vlaamse kust ?… “Mo vint togh”, zelfs in de friste van binnenshuis druipt het zweet van ons lichaam 🙂

 2. Vermits de redactie het niet kan laten om regelmatig op reis te gaan, kunnen we niet anders dan ons hart vasthouden. Het zou kunnen dat ze in een moment van zinsverbijstering, enkele ronddwalende vluchtelingen uit Griekse regionen mee naar het avond- moeder- en vaderland brengen, ondanks het feit dat we al ruim voorzien zijn.

 3. goede vakantie. Heb zelf heel goede herinneringen aan dit prachtige eiland. Een must is het muizeneiland en het museum van Sissi. In de films over Sissi zijn er beelden te zien van Sissi op haar verblijf in Corfoe.

 4. ‘t is maar stillekes zonder de redactie ! Maar zijn we niet allemaal een beetje redactie ? Wij schrijven onze reactie’s , luchten ons hart , laten wat stoom ontsnappen over die al onrechtvaardigheden begaan door regeringen en naastenliefhebbers , de importbroeders enz enz . Als er dan eens een liberaal zijn hart lucht en tegen een Marokaanse Belgische madame een historische uitspraak doet …””gaat terug vanwaar gekomen”” staan de kranten er bol van , schandalig, ongepast , verschrikelijk , racistisch , ongelofelijlk. Maar is dergelijke uitspraak niet wat mij allemaal denken . Waarom komen ze toch zo graag naar onze streken ! Gratis dit en dat onder hun moto ‘t zijn zotten die werken ! De verrijkingsstroom blijf maar aangroeien, wat moeten wij beginnen met die mensenmassa .Tijdens mijn bezoek aan Belgie heb ik veel zure smoelen tegengekomen ! Ik meen te weten waarom ! Waar is den tijd dat geluk nog eenvoudig was .Wat wij met open armen ontvangen zijn mislukkelingen in hun land ,tafelschuimers , avonturiers of missionarissen met bijl of mes . Ik kan hunne smoel nog niet zien want dan krijg ik braakneigingen. Ik verwacht dat de Heer Van Biesen ondanks zijn knieval , boordevol met verontschuldigingen op een huifkar met wit boetekleed in Brussel zal plaatsnemen in het museum van racisten . Waarom niet overlopen naar het VB

 5. Eindelijk…De Paus weet de oplossing voor al dat moslim terreurgeweld
  Paus Franciscus heeft eenoplossing om “hatelijke daden van terrorisme” te voorkomen. Iedereen zou zijn deur moeten openen voor vluchtelingen. Da’s volgens hem de beste manier om terrorisme de halt toe te roepen. Dat zei de paus tijdens een ontmoetingmet een aantal jezuïeten.
  Ik heb alvast mijn deur geopend

 6. Via l’Echo kreeg de N-VA achterban de volgende dienstmededeling: BDW hoopt in 2019 de huidige regering te kunnen voortzetten. Pas als de PS toch op de proppen mocht komen zal het communautaire luik terug uit de koelkast worden gehaald.

  In de Zevende Dag zaten Peter de Roover en Bart De Valck tegenover elkaar. Bart voelde De Roover in verband met deze uitspraak aan de tand. Peter, zot van hoogmoed, verkondigde: dat door gebrek aan ideeën van het VVB alle Vlamingen verhongeren en dat alle VVB’ers bij de N-VA zitten.

  Rik Van Cauwenbergh repliceerde hierop in Terzake dat hij nog nooit op deze manier tegen een Vlaamse achterban heeft horen zeggen dat ze niet meer nodig was.
  Trouwens, ging hij verder, BDW staat zoals Schiltz, destijds met Egmont, op een kantelmoment. Met dat verschil dat Schiltz nog iets in de hand had -wat voor de achterban niet voldoende was- en BDW niets.
  Het wordt trouwens dringend tijd om een plan B klaar te hebben want, zoals de zaken er nu voorstaan haalt de PS in Wallonië geen meerderheid meer. Ze zal eindigen op 45%. Dan moet ze onderhandelen met MR om een Waalse regering te kunnen vormen. De PS zal die eis doortrekken voor de federale regering en dan staan de Vlaamse partijen daar met niets in handen.

 7. Dienstmededeling van de Vlaamse-Minister president Geert Bourgeois:

  “Van de N-VA strategie zult u te gepasten tijde kennis kunnen nemen. Wel wil ik nu al beklemtonen dat u het begrip onafhankelijkheid, dat zo prominent in onze statuten staat, juist moet begrijpen.
  De N-VA ziet de onafhankelijkheid niet in de negentiende-eeuwse zin van het woord. In moderne naties sta je nooit meer helemaal op jezelf. Je bent altijd deel van een groter geheel. In België is er maar één oplossing: we moeten kiezen voor confederalisme met een gedeelde hoofdstad en maximale autonomie en verantwoordelijkheid voor Vlaanderen en Wallonië”

  Voor Bourgeois en zijn acolieten is confederalisme geen tussenstap meer naar onafhankelijkheid, hij wil dat we dat juist begrijpen, wat we eveneens juist moeten begrijpen is dat die moderne onafhankelijkheid afstand neemt van al dat geleuter uit de negentiende eeuw over onafhankelijkheid. In de eenentwintigste eeuw valt het begrip onafhankelijkheid ondubbelzinnig samen met een maximaal ingevuld confederalisme binnen het grote geheel van den Belgique.

  Hij kan meteen al een schrijven richten aan Van Dale, zodat de uitgever de juiste verklaring kan geven voor ‘onafhankelijk’ in zijn verklarend Nederlands woordenboek.

  Of we de mogelijkheid nog hebben om te gepasten tijde kennis te nemen van de N-VA strategie, kan in twijfel worden getrokken. De mogelijkheid bestaat dat de strategie, samen met de N-VA, ten onder gaat.

  • Hallo Anna,
   het is niet eenvoudig te antwoorden in enkele zinnen op uw verschillende beschouwingen.
   Ik beperk mij daarom even omtrent plan B:

   De nederlaag die NVA zal moeten slikken zal enorm zijn,
   Doch: de hoofdmannen/vrouwen zullen zich daar niks van aantrekken want ze consolideren nu al een pluchen zeteltje in hun geliefde Belgique. Zij spuugen nu al openlijk op hun erewoord want ze horen de zilverlingen klinken.
   Maar wat met de anderen? wat met de honderdduizenden die in hun fabeltje geloofden en door monseigneur de fluitspeler duidelijk naar de uitzichtloosheid geleid worden?
   – het VB zal dan ook een historische revanche kunnen nemen. Kunnen…Maar daar schuilt het gevaar dat we al decennia kennen… Het zou de kopstukken van het VB sieren mochten zij aan de kiezer melden: stem niet voor ons want we worden per definitie uitgesloten uit de debatten. Ze zullen er later de vruchten van plukken, maar nu niet. Ze zijn en blijven “verbrand”, ongeacht de schitterende mensen die in die partij zitten. De hardnekkigheid om te blijven “bestaan” weegt niet op tegen de hardnekkigheid van het establishment om ze per definitie nooit te laten meespelen. Dus we weten nu al dat de massa burgers die “terugkeren” hun stem voor niks zullen weggeven. Dat moet de Belgicistische partijen als muziek in de oren klinken.
   – Plan B zou moeten zijn: er ontstaat (naast het VB) een Nieuwe Vlaamse Partij (NVP) , met de velen die binnen de NVA (en in andere partijen!) wèl hun idealen blijven verdedigen en hun woord houden dat ze aan de kiezers gaven. Er zit talent genoeg in de wachtkamers en de vergeetputten.
   Gesteund door de honderdduizenden die wèl degelijk in het ootje genomen werden door Bart&C°, en nu feitelijk politiek statenloos zijn. En aangevuld door massa’s burgers die zich nu noch door NVA noch door VB aangetrokken voelen.
   – Ik ben er zeker van dat duizenden zich geroepen zullen voelen om dergelijke NVP te steunen/te leiden. Maar wel op erewoord zullen handelen.
   – En seigneur Bourgeois ten spijt, Onafhankelijkheid is niet 19-Eeuws, het begrip is van alle tijden. Machiavelli Bourgeois trekt zijn paraplu nu al open, minabel… Het systeem Belgique is aftands, versleten,voorbijgestreefd, en macro-economisch een akelig gedrocht: het ambieert om aan zoveel mogelijk profiteurs zoveel mogelijk postjes te geven. Het schitterendste voorbeeld van Divide et Impera.
   – Het is hoog tijd voor de Grote Kuis.

   • @ quousque,

    bij Joris van Severen in de leer of de Nieuwe Marsrichting. Ben daar wel voor gewonnen.

 8. Geen dienstmededeling maar een berichtje aan hen die Pampers kopen.
  Pampers.de – Pampers.at en Pampers.ch behoren duidelijk tot de gender lobby. Ze maken reclame voor geslacht neutrale namen op hun verpakking, Tolle Namen die zu Jungen und Mädchen passen, noemen ze het, of hoe zelfs de reclame ingeschakeld wordt om mensen te hersenspoelen en ze hoe langer hoe zotter te maken.

 9. Het naaktstrand

  Het strand ligt vol met blote lijven
  oude mannen rimpelwijven
  niet estetisch
  niet atletisch
  niets om een gedicht te schrijven

  hier en daar ligt soms een griet
  die er toch wel knap uit ziet
  met borsten rond
  en strakke kont
  en nog ander leuks aan biedt

  Steevast is zij vergezeld
  van een stoere knaap met geld
  ferm gespierd
  tatoes versierd
  die zich als een haan aan biedt

  De meid heeft oog voor knappe hanen
  en laat zich niet te lang meer pramen
  ze verwijderen het zand
  met een handdoek en hun hand
  en komen in de duinen samen

  In het duin gebeuren zaken
  die men niet schreeuwt van de daken
  men hoort kreunen
  men hoor steunen
  alsof ze in ekstase raken

  De haan komt uitgeput op ’t strand
  hij likt de vingers van zijn hand
  kijkt om en ziet
  een andere griet
  en schuift de eerste aan de kant

 10. Dienstmededeling!

  Om alle misverstanden uit de wereld te helpen: de Golfbrekers redactie heeft GEEN uitstap gemaakt naar Lesbos. Ze kunnen als ‘rechtsen’ de tenten van de vluchtelingen dus niet in brand hebben gestoken. Ze hebben wel onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de vluchtelingen hun tenten zelf in brand staken, omdat ze hoogst ontevreden waren. Enkelen zouden terug naar af worden gestuurd. Anderen zou de bestemming Duitsland worden geweigerd. Bovendien verveelden ze zich enorm. Er werd wel ingestaan voor hun verzorging maar niemand dacht eraan om hen te entertainen, waardoor ze noodgedwongen het heft in eigen handen namen en voor vuurwerk zorgden.

  • Ik kan me inbeelden dat die avonturiers , tafelschuimers en toekomstige leefloners zich behoorlijk vervelen ! Waarom sturen ze geen clowns musical om ze een beetje te amuseren

 11. Graag kreeg ik van dhr Bourgeois ook de juiste betekenis van het woord republiek, een punt in het V-VA programma. Wordt dit begrip nog verstaan zoals in de 19e eeuw? Of dient dit aangepast aan de 21ste eeuw? Wordt dit in het grote geheel, dat België is, republikeinse-monarchie? Of wordt het begrip republiek gewoon geschrapt uit de statuten om te veranderen in het koninkrijk België/Belgique?

 12. anna , waarom word je geen medewerkster bij de Golfbreker redactie ….goed loon , maaltijdchecks , hospitalisatieverzekering en regelmatig een trip naar het buitenland !

Reacties zijn gesloten.