Als ze niet meer kunnen liegen…

… dan kunnen ze nog altijd verkeerd vertalen!

Wat kunnen en mogen we van onze media verwachten? Het is gepast over onze media te spreken, want wij betalen het feest, zij het grotendeels onvrijwillig want ongevraagd.

“Ze ‘weten’ wat een menigte ‘moet’ doen als ze met Marine Le Pen geconfronteerd is: uitfluiten. Daardoor is de vertaling absoluut simpel. Dat een paar sullige oude eierkoppen beweren dat ‘acclamer’ wel degelijk applaudisseren of toejuichen betekent is hier van geen verder belang. Dat het in ‘Larousse’ zo staat ook niet. Wie of wat is ‘Larousse’? Ergens een nieuw praatcafé?”

“Nu is een simpele vertaling van een woord wel de primitiefst denkbare vorm van informatie. En ook daarin worden we al ‘bedrogen’. Ook hier al krijgen we, door een mengsel van ideologisering en andere verdwazing, in plaats van informatie de politieke visie van de journalist geserveerd.”

 

Volg bruggetje naar het artikel ‘De VRT, waar het Franse ‘acclamer’ (toejuichen) wordt vertaald door ‘uitfluiten’

4 gedachten over “Als ze niet meer kunnen liegen…

 1. Twee opmerkingen na het lezen van het artikel waarnaar u linkt:

  1) Als je anno 2015 nog steeds al was het maar een letter van een drol die Yves Desmet draait leest, ben je een sukkel.

  2) Ik had geen weet van het feit dat “de moslims er na de Charlie Hebdo aanslagen als de kippen bij waren om de aanslag te veroordelen”. Ik was dan ook, zeker in het kader van wat we er sindsdien hebben over mogen vernemen (“Franse” leerlingen die de minuut stilte niet in acht namen, de “je suis kouaichi” twittercampagne, de moslimprotesten in hier, daar, en ginder, enzoverder enzovoort, verbaasd dit te lezen. Soit. Gesteld dat het klopt, gaan bij mij onmiddellijk alle taqqiyah alarmen af. De auteur van het stuk rept met geen woord over het islamitisch concept van de taqqiyah, wat hem en zijn schrijfsels compleet discrediteren.

 2. Laat ze maar doen er staan verkiezingen voor de boeg in Frankrijk en ze zullen verschieten van de uitslag van Marine Le Pen

  • Wij hopen dat haar niet hetzelfde lot wacht als Pim Fortuyn. Idem dito voor Geert Wilders, die hier ook nog rondloopt in de ‘extra time’.

 3. Op de Duitse tv kwam de groene Antonia Hofreiterin verklaren dat Pegida het woord ‘Lügenpresse’ gebruikt. Dat mag niet, want wat aan Pegida vasthangt is ‘Nazi-Unwort’.
  In 1902 lanceerde Karl Kraus het woord ‘Lügenpresse’ daarna het woord ‘journaille’. Kraus was een jood. Hij zal blij zijn om nu de nazi’s te vervoegen.

Reacties zijn gesloten.