Aantal moslims in Europa (2010)

Muslim population in Europe

Cijfers uit het jaar 2010

Volgens het Pew Research Center zouden Duitsland en Frankrijk in 2010 het grootste aantal moslims tellen op hun grondgebied: 5,8% (4,8 miljoen moslims) en 7,.56% (4.7 miljoen). In het land b wonen er 5,9%, in Nederland 5% en in Engeland 4.8%. In totaal woonden er in 2010 in Europa 13 miljoen moslims. Tendens stijgend.  De grootste groep moslims woont in Rusland, n.l. 10%, d.i. 14 miljoen inwoners.

In 1990 was 4% van de inwoners van Europa moslim, in 2010 was dat 6%. Verwacht wordt dat dit percentage rond 2013 rond de 8% zal liggen.  En in 2015 zal dat cijfer spectaculair de hoogte in gaan.  Alleen al in Duitsland met zijn meer dan 1 miljoen vluchtelingen, komen er minstens 750.000 , met gezinshereniging binnen enkele jaren 3 à 4 miljoen bij.

In 2010 was de gemiddelde leeftijd van moslims in Europa 32 jaar, de gemiddelde leeftijd van Europese inwoners is 40 jaar.

In Duitsland komen de meeste moslims die niet in het land zelf zijn geboren uit Turkije, en in iets mindere mate uit Kosovo, Irak, Bosnië en Marokko. In Frankrijk komen de meeste moslims die niet in Frankrijk zijn geboren uit Algerije, Marokko en Tunesië.

Pew Research

6 gedachten over “Aantal moslims in Europa (2010)

 1. Hoe je het ook draait of keert, een serieus vreemdelingenlegioen binnen Europa is dat, eentje dat de boel serieus in de fik kan steken. Waarschijnlijk daarom al dat gepamper en omzichtigheid in de omgang met dit addergebroed.

  • @ Geronimo

   de huurlingen van het Vreemdelingen legioen hadden nog een gevechtsmoraal. De bende van Allah heeft geen moraal.

 2. Nu nog een statistiek per land van het aantal autochtone inwoners die deze invasie een helpende hand reikt en hun vredesboodschap mee de wereld instuurt en het plaatje is compleet.

 3. Het wordt nog erger…
  Er komen EU-grenstroepen, rechtstreeks onder bevel van de EU-commissie, en waarover de nationale staten geen zeggenschap meer zullen hebben…

  EU-Grenztruppe kommt: National-Staaten werden entmachtet .

  Die EU wird im Eiltempo eine neue Grenztruppe installieren. Diese soll auch gegen den Willen der Regierung eines Staates tätig werden. Das wäre der größte Verlust an nationaler Souveränität seit der Einführung des Euro.
  Die EU will die Flüchtlingskrise offenbar nutzen, um ihre Kompetenzen in den Mitgliedsstaaten bedeutend auszubauen: Wie die FT berichtet, wird die EU in der kommenden Woche einen Vorschlag unterbreiten, dass die Grenzschutzagentur Frontex durch eine eigene, dauerhafte Grenzschutztruppe ersetzt wird. Ihr Einsatz soll direkt der EU-Kommission unterstehen, welche die Truppe auch gegen den Willen der Regierungen der Nationalstaaten erzwingen kann.
  Mit der Einführung dieser Truppe werden die EU-Mitgliedsstaaten massiv an Souveränität verlieren.
  Denn die neue Truppe soll umfassende Rechte haben: Sie soll sich ihre Ausrüstung selbst beschaffen und auch in Serbien und Mazedonien zum Einsatz kommen. Vor allem aber soll sie Polizeimaßnahmen wie Abschiebungen selbständig durchführen. Sie wird die nationalen Grenzbehörden überwachen und unmittelbar eingreifen, wenn sie der Auffassung ist, dass die nationalen Behörden unzureichend operieren.
  Meer bij: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/12/11/eu-grenztruppe-kommt-national-staaten-werden-entmachtet/

Reacties zijn gesloten.