“Genoeg”

Bol - Spreuktegels kopen? | BESLIST.nl | Muurtegels online!

Een Ottomaanse vorm van geboortebeperking biedt zich aan. Bij de geboorte van het 19de kind geef je het de naam “Genoeg”.

Nochtans had de brave huisvader niets verkeerd gedaan: hij had nl. geluisterd naar de oproep van Erdogan zo veel mogelijk Ottomaantjes op de wereld te zetten. En nu zit hij in de problemen: hij kan zijn kroostrijk gezin (22 in totaal) niet meer onderhouden. Hij heeft Erdogan om hulp gevraagd.

De vlijtige man heeft vier zonen en 15 dochters. Eigenlijk is polygamie in Turkije wettelijk niet voorzien. Doch Gezer, de vlijtige man, had daarvoor – zoals vele andere Turken – een oplossing bedacht: het tweede huwelijk werd niet officieel, alleen islamitisch-religieus gezegend. Opdat zijn beide vrouwen hem nu eindelijk met rust laten noemde hij zijn jongstgeboren dochtertje Yeter (genoeg), in Turkije naar verluidt een niet ongewone naam… om dezelfde reden als hierboven aangehaald.

Wat doe je dan als je job wegens corona beperkt wordt? Met meer vrije tijd zou hij waarschijnlijk nog meer in de problemen komen. Hij slaagde erin op televisie het dringende verzoek om hulp aan Erdogan te richten: “Wij leven in pure miserie. Als er niet snel hulp komt, zullen we allemaal van de honger omkomen.”