Europa wil besnijdenis verbieden

De Raad van Europa heeft een resolutie aangenomen met betrekking tot onder meer, de besnijdenis om religieuze redenen. De Raad vraagt aan de lidstaten om actie te ondernemen tegen de “aantasting van de fysieke integriteit van kinderen”.

De resolutie werd met 78 stemmen tegen 13 en 15 onthoudingen goedgekeurd. De lidstaten moeten duidelijkheid brengen in de “medische en sanitaire voorwaarden” van de besnijdenis. Daarbij wordt onder andere verwezen naar de religieuze besnijdenis van jongens.

Een besnijdenis zal in de toekomst dus mogelijk medisch verantwoord moeten zijn. De besnijdenis van jongens om religieuze redenen, zoals dat het geval is in de islam of het jodendom, mag pas als het kind oud genoeg is om zelf te beslissen.

Europese Moslimverenigingen reageerden verontwaardigd. Volgen de Franse Moslimraad mag de besnijdenis bij jongens niet worden verward met dat bij meisjes, bij wie het “alle plezier en verlangen naar seks” worden onderdrukt. Jongensbesnijdenis is een “eeuwenoude religieuze rite, waarvan de voordelen wetenschappelijk zijn bewezen”, aldus de raad.

Bron: http://www.bladna.nl/europa-wil-besnijdenis-verbieden,07101.html

5 gedachten over “Europa wil besnijdenis verbieden

 1. Dat zal volgens mij nooit gebeuren want de islamieten willen dat niet, en er zijn genoeg linkse elementen in de Europees parlement om daar tegen te stemmen

 2. Dit is die verskil tussen beskawing en barbaarsheid. Na my mening is daar slegs een manier om dit onder beskaafde mense uit te roei …. barbare en beskaafde mense moet van mekaar geskei word. Onassimileerbare volke mag nie in Westerse lande toegelaat word nie. Dit was die hoofrede waarom Suid-Afrika die beleid van apartheid toegepas het, maar “politiek-korrektes” oor die hele wereld het apartheid veroordeel, en vandag is Suid-Afrika in chaos gedompel. Al die soorte mense van die wereld is nou saam in een kookpot gegooi (mixed grill) waar niemend iets goeds kan voortbring nie.

 3. Bij een verbod is het slechts een kleine moeite voor de overtreders om deze seksuele rite (voornamelijk absurd bij de vrouw) in hun thuisland,buiten Europa, te laten uitvoeren om straffeloos te blijven.

 4. @ Beste Peter Murray,
  Hetgeen U schrijft over die “kookpot”, is juist hetgeen de poco-politiekers zouden WILLEN doen met de EU: er een gemixt soepje van maken volgens USA-stijl: Bewoners van Alaska, Califorië, Florida, enz, enz… ze komen uit vèr uit-elkaar liggende staten, doch VOELEN zich ALLEMAAL “Americans”
  Europa was eeuwenlang een lappendeken van ONAFHANKELIJKE staten, zèlfs mèt elk zijn eigen MUNTSTELSEL.
  Men is nu reeds (grotendeels) geslaagd met de invoering van de Euro om éénheid te scheppen, maar… IEDER VOLK voelt zich nog steeds zoals zij vroeger waren…. hopelijk slagen die EU-paljassen er nooit in om èlk zijn eigen NATIONALITEITSGEVOEL… te verliezen. (zij doen nochtans hun best door zo veel allochtonen te willen mengen onder de autochtone bevolking) Grrrrr.

  • Beste Fikken,
   U hebt inderdaad gelijk, waar dan ook in Europa of elders men zal nooit zijn afkomst verloochenen. Als voorbeeld neem ik de 2 Italiaanse koks die hun leven hebben opgebouwd in England en die voor een TV programma ( te zien op één, voorheen op Njam ) terug keren naar Italië. Zij hebben het constant over, hun cultuur, hun normen, hun smaken, enz… Hoewel dit niets met besnijdenis heeft te maken.

Reacties zijn gesloten.